Turcan: Suntem deja în a doua lună în care salariile întârzie. Dragnea se luptă cu Justiţia, Toader cu fantomele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raluca Turcan, liderul deputaţilor PNL
Raluca Turcan, liderul deputaţilor PNL

Liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, a declarat vineri că, în timp ce Liviu Dragnea „se luptă cu Justiţia”, iar Tudorel Toader cu „fantomele”, profesorii nu îşi primesc salariile. Aceasta solicită public revenirea la sistemul de plată al salariilor prin autorităţi locale şi îi cere şi ministrului de Finanţe, Eugen Teodorovici, să prevadă bani pentru învăţământ astfel încât să nu mai apară întârzieri la plata salariilor.

Raluca Turcan, liderul de grup al PNL din Camera Deputaţilor şi membru în Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport, a criticat vineri, într-o postare pe Facebook, atât pe liderul PSD, Liviu Dragnea, cât şi pe ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. Aceasta a spus că în vreme ce „Dragnea se luptă cu Justiţia, iar Toader cu fantomele, profesorii nu îşi primesc salariile”. În plus, Turcan a solicitat public să se revină la plata salariilor prin autorităţile locale: „Să ducem decizia mai aproape de cei care administrează şcolile şi care aveau deja o procedură de lucru clară şi funcţională!”, a cerut aceasta.

„În ţară, lumea e revoltată! Dragnea se luptă cu Justiţia, Toader cu fantomele, profesorii nu-şi primesc salariile. Când le vor primi, doar unii vor fi bucuroşi că nu au scăzut. Suntem deja în a doua lună în care salariile întârzie. Contabilii ne transmit că sunt sufocaţi de calcule, hârtii, incertitudine”, a scris Raluca Turcan.

Deputata PNL a mai precizat că problemele salariale au apărut în special după ce coaliţia de guvernare PSD-ALDE a operat modificări la Codul Fiscal şi a adăugat că legea salarizării garantată de Liviu Dragnea şi de ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a dus la situaţia în care „personalul auxiliar sau profesorii angajaţi cu jumătate de normă vin cu bani de acasă”.

  „Problemele privind plata salariilor au apărut odată cu modificările la Codul Fiscal şi de când Guvernul PSD-ALDE a decis să plătească salariile în mod centralizat, direct de la Minister, nu prin autorităţile publice locale. În plus, modificările făcute prin legea garantată de Liviu Dragnea şi Olguţa Vasilescu au dus la situaţii în care personalul auxiliar sau profesorii angajaţi cu jumătate de normă sau plătiţi cu ora vin cu bani de acasă, la finalul unei luni de muncă. Din cauza deselor modificări legislative, a debandadei din Ministerul Educaţiei şi a delăsării, nici astăzi nu au fost trimise spre plată salariile profesorilor, în condiţiile în care luna trecută au întârziat aproape zece zile”, mai susţinut aceasta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite