Tudy a demisionat din funcţia de viceprimar: O greşeală din trecut, cunoscută prin indiscreţia altora, nu ar fi trebuit să fie un obstacol în carieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tudor Tim Ionescu, alias Tudy, a demisionat din funcţia de viceprimar al Capitalei, la doar patru zile de când a fost ales, arătând că motivele ţin de campania mediatică declanşată împotriva sa.

”Văzând campania mediatică declanşată împotriva mea pe considerente ce ţin exclusiv de sfera vieţii mele private, din urmă cu mai bine de cinci ani, am luat decizia de a demisiona din funcţia de viceprimar al municipiului Bucureşti”, anunţă Tudor Ionescu într-un comunicat de presă, citat de news.ro.

Tudor Ioneascu a vorbit şi de filmuleţele în care s-a filmat masturbându-se pentru a o impresiona pe Oana Zăvoranu. ”Ca liberal, cred atât în separarea sferei publice de cea privată, cât şi în faptul că judecata politică trebuie să aibă loc în zona politicului, luând în calcul exclusiv elemente de ordin politic. Un episod de viaţă privată din trecutul meu, o greşeală, un episod ce nu a devenit cunoscut decât prin indiscreţia altora şi care nu a produs niciun fel de prejudicii unor terţi, nu poate şi nu ar fi trebuit transformat într-un obstacol în calea unei cariere publice. Aceasta s-ar fi cuvenit a fi măsurată numai prin rezultatele ei publice. Nu cred că într-o societate liberă şi democratică cineva poate fi stigmatizat definitiv şi descalificat de la orice funcţie publică, din pricina unei întâmplări din sfera intimă”, a mai spus Tudor Ionescu.

Tudor Ionescu spune că a constatat însă că percepţiile din lumea virtuală par să aibă mai multă greutate decât realitatea, bazată pe studii universitare solide la una dintre cele mai prestigioase universităţi europene.

 ”Am luat această decizie pentru că nu-mi doresc ca atacurile la persoana mea să afecteze echipa din care fac parte. ALDE este continuatorul liberalismului în România şi reprezintă viitorul întrucât, în ALDE, fiecare membru îşi poate construi viitorul. Depinde doar de el acest lucru. Voi demonstra de ceea ce sunt capabil prin proiectele pe care le voi realiza, iar cei ce doresc să mi se alăture, vor putea sa contribuie la materializarea lor”, a mai spus Tudy.

Noii consilieri generali ai Capitalei s-au reunit, joi, pentru a-i alege în funcţia de viceprimari pe Tudor Ionescu, alias Tudy - fostul iubit al Oanei Zăvoranu, şi pe Aurelian Bădulescu. Tudor Ionescu a obţinut 28 de voturi pentru şi 19 "împotrivă".

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a încercat să se disocieze de imaginea controversată a lui Tudor Tim Ionescu. „Probabil că cei care l-au propus, cei de la ALDE, s-au gândit că dacă dl Cristian Buşoi l-a avut consilier la Parlamentul European, înseamnă că e un om de toată isprava“, a spus Gabriela Firea, joi seară, la B1 TV, încercând să mute discuţia cătrre PNL. Însă, potrivit unor surse politice, Tudy nu a ajuns ca stagiar în Parlamentul European pe propriile forţe, ci împins de Călin Popescu Tăriceanu, care, pe atunci, era preşedintele PNL, deci şeful pe linie de partid al lui Cristian Buşoi.

Tot Tăriceanu, dar acum din postura de preşedinte ALDE, a insistat pentru alegerea lui Tudy în funcţia de viceprimar al Capitalei, iar Gabriela Firea a acceptat.

„Dl Tăriceanu mi-a spus că acel episod relatat de presă e singular, că a regretat cele întamplate atunci, că oricine poate greşi în tinereţe şi că il spijină în continuare. A spus că l-a impresionat că e un tânar muncitor, dedicat. Dacă ALDE l-a susţinut până în pânzele albe, nu aveam cum să declinăm acordul politic încheiat înainte de alegeri“, a mai spus Gabriela Firea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite