Tudose, replică pentru Dragnea: Tot ce nu creşte în România să nu mai mâncăm. Aclimatizăm portocala la Teleorman? Roşia a devenit preocupare primordială

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul premier PSD Mihai Tudose îl acuză pe LIviu Drganea că e duplicitar atunci când vorbeşte de dublul standard România-UE. „Nu vreţi să nu mai avem dublu standard la legi, la justiţie? Nici la ce înseamnă o pedeapsă pentru furturi de fonduri europene?“, se întreabă, retoric, Mihai Tudose, candidat Pro România la europarlamentare.

Adevărul: Vă oferea Liviu Dragnea exemplu cu roşiile româneşti şi cele cu gust de carton din străinătate?
Mihai Tudose: I-a spus cineva că prinde chestia asta. A devenit preocuparea primordială a României, roşia. Tot vorbim de tomate. Vorbim de diaspora, da, se întorc oamenii, facem sere de roşii. Toată diaspora, patru milioane de români care lucrează în străinătate, chit că sunt chirurgi, ingineri, econimişti, se vor întoarce foarte voioşi să cultive minunatele roşii româneşti, eventual la solarii din Teleorman. Nu despre asta este vorba. Că şi roşiile alea intră pe piaţă mai bine dacă ai autostrăzi. Că-s mai uşor de transportat şi creşte competitivitatea. Dar cineva i-a spus că dă bine asta: falsul naţionalism că noi ne cultivăm roşiile. Păi, eu zic să nu mai mâncăm nici portocale că nu cresc aici. Aclimatizăm portocala la Teleorman? Tot ce nu creşte în România să nu mai mâncăm. E o nebunie. De asta suntem într-o piaţă comună. Alţii mănâncă şi se îmbracă cu ce producem noi. Noi la rândul nostru luăm de acolo. Important este cum echilibrăm această balanţă de plăţi. Să explotăm mai mult decât importăm.

Deci nu votaţi legea dublului standart iniţiată de domnul Dragnea în Parlament.
Nu. Legea dublului standard, sau tot ce înseamnă conceptul de dublu standard în discursul Uniunii Europene este în regulă. Legea lui Liviu Dragnea nu are nicio legătură cu dublul standard. Tot aşa, i s-a spus că e bine. Să mâncăm salamul ca în Spania. În legea domnului Dragnea, amenda o ia vânzătorul. E o tâmpenie. Vânzătorul de la chioşc nu are laborator de analiză. Vinde trei batoane de salam. Dacă se dunce toată lumea şi face analiză la salamul respectiv, au ieşit din piaţă. Amendează importatorul, producătorul. Dar dacă tot vorbim de dublu standard, eu identific o problemă: nu vreţi să nu mai avem dublu standard la legi, la justiţie? Nici la ce înseamnă o pedeapsă pentru furturi de fonduri europene, nici la ce înseamnă mult clamatul completul de 3, de 5. Haideţi să avem şi noi legi ca în Uniunea Europeană. Nu vrea. Noi avem particularităţi aici. Păi hai să avem acelaşi standard. Acelaşi standard de sănătate, de drumuri, educaţie. Acolo nu e tot dublu standard? 

.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite