Dragnea, după întâlnirea cu Tudose: Am avut o discuţie lămuritoare. Surse: Tudose a ameninţat că îşi dă demisia dacă nu vor fi schimbaţi patru miniştri

Dragnea, după întâlnirea cu Tudose: Am avut o discuţie lămuritoare. Surse: Tudose a ameninţat că îşi dă demisia dacă nu vor fi schimbaţi patru miniştri

Liviu Dragnea & Mihai Tudose / FOTO Inquam Photos / George Călin / 10 oct 2017

Premierul Mihai Tudose şi preşedintele PSD Liviu Dragnea au discutat, azi, timp de două ore şi jumătate, la sediul PSD, despre remanierea miniştrilor cu probleme penale, în cadrul unei şedinţe restrânse la care mai participă doar vicepremierul Marcel Ciolacu, liderul PSD Olt Paul Stănescu şi secretarul general Marian Neacşu. Decizia finală va fi luată joi în CEX.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE Potrivit unor surse politice, premierul Mihai Tudose a ameninţat că îşi va da demisia dacă Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu  nu vor fi de acord cu remanierea a patru miniştri. Demnitarii vizaţi sunt cei aflaţi în vizorul DNA - Sevil Shhaideh, Rovana Plumb şi Viorel Ilie, la care se adaugă Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor.

UPDATE Liviu Dragnea, după şedinţă: Am avut o întâlnire bună şi necesară, o discuţie lămuritoare. Premierul a prezentat câteva măsuri pentru a nu fi probleme pentru implementarea programului de guvernare. Nu vor fi probleme.

Tudose, după şedinţă: S-a hotărât ca decizia finală să fie luată într-un for statutar, la CEX, pe următoarele direcţii clare: raporturile dintre Guvern şi partid, recunoscând că guvenrul este unul politic. Am stabilti zona de remaniere, remaniabili. Vom spune după CEX cine sunt.

UPDATE S-a terminat şedinţa informală a PSD după două ore şi jumătate. 

UPDATE Niculae Bădălău, după şedinţa restrânsă a PSD: Va exista o remaniere, atât timp cât domnul Tudose spune că în anumite zone avem rămâneri în urmă. Mihai Tudose este supărat că programul de guvernare este întârziat. Nimeni nu s-a născut ministru. Mihai Tudose este unul dintre cei mai buni premieri pe care i-a avut România. 

Jurnalist: A cerut domnul Tudose demisia domnului Dragnea?

Bădălău: Exclus. Cum să ceară demisia preşedintelui partidului? Nu există reproşuri. Partea personală a dânşilor nu ne interesează. Dacă sunt simpatii şi antipatii sunt probleme personale. Au discutat amical. 

UPDATE La sediul PSD a ajuns şi premierul Mihai Tudose, însoţit de vicepremierul Marcel Ciolacu. Cei doi nu au declarat nimic. Aşadar, in sediul PSD sunt: Liviu Dragnea, Paul Stanescu, Niculae Bădălău, Marian Neacşu, Mihai Tudose şi Marcel Ciolacu. 

UPDATE Liviu Dragnea, înainte de şedinţa PSD: La partid se fac discuţii politice, nu discuţii bărbăteşti. Eu nu port discuţii femeieşti. Am convocat CEX-ul pentru joi.

Jurnalist: Vor fi remaniaţi miniştrii?

Dragnea: Discutăm în partid, nu pe scări. Eu sunt destul de relaxat.

Dvs aţi stat în spatele sondajului care îl dădea pe premier la 27%?

Eu n-am practica asta. Categoric, nu. Nu am cerut nimănui să facă nimic.

Se repetă cazul Grindeanu?

Eu cred că nu. 

Depuneţi o nouă moţiune de cenzură?

Nici vorbă. 

Este dispus PSD să renunţe la Tudose ca premier?

Vreau să punem în practică programul de guvernare cu actualul premier. Eu zic să fim mai calmi. 

Cum s-a ajuns aici?

Nu ştiu, o să încercăm să aflăm. 

Cum comentaţi faptul că premierul s-a văzut cu Iohannis?

E foarte bine să se întâlnească.

Există o criză în PSD?

Din câte ştiu eu, nu. Sper să nu ajungem la criză guvernamentală. 

Ce relaţia aveţi cu Tudose?

E la fel ca la început, atunci când l-am propus. De susţinere.

E ziua cuţitelor lungi în PSD?

Nu e vorba de niciun cuţit.

Se va ajunge ca Tudose să vă ceară demisia din partid?

Iar o luăm cu asta? Eu m-am plictitist. Pot să plec şi din ţară dacă e cazul. 

UPDATE  Liviu Dragnea a venit în aceeaşi maşină cu liderul PSD Olt Paul Stănescu, unul dintre apropiaţii săi. Ulterior, la sediul din Kiseleff, a ajuns şi Marian Neacşu. 

UPDATE Mădălina Dobrovolschi, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Klaus Iohannis, a confirmat faptul că şeful statului şi premierul Mihai Tudose s-au întâlnit azi la Palatul Cotroceni. „E o normalitate o întâlnire între preşedinte şi premier în contextul unor astfel de tensiuni“, a spus Dobrovolschi. 

UPDATE Premierul Mihai Tudose a fost primit la ora 12.30 de preşedintele Klaus Iohannis  la Palatul Cotroceni, pentru a discuta despre noua criză politică, au declarat surse politice pentru Mediafax.

Premierul Mihai Tudose a declarat luni seară, la Antena 3, că va remania, săptămâna aceasta, mai mulţi miniştri, în special pe cei cu probleme penale. Premierul a recunoscut că a luat în calcul să-şi dea demisia. Cât despre relaţia cu Liviu Dragnea, Tudose a spus:"nu suntem într-un moment fericit.

Întrebat dacă a discutat cu Liviu Dragnea, premierul a răspuns: „Ne vedem mâine (marţi - n.red.) la partid. Vom vorbi despre toate, bărăbăteşte“.

În afară de Sevil Shhaideh, Rovana Plumb şi de Viorel Ilie, miniştrii cu probleme penale din Guvern, pe lista de remanieri a premierul Mihai Tudose mai sunt Răzvan Cuc (Transporturi) şi Florian Bodog (Sănătate). Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, în ciuda gafelor monumentale, ar putea rămâne în continuare în Executiv, au declarat surse politice pentru „Adevărul“.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: