Tudose, despre Fifor: Nu trebuie să fii economist la Ministerul Economiei, trebuie să înţelegi cum funcţionează economia

Tudose, despre Fifor: Nu trebuie să fii economist la Ministerul Economiei, trebuie să înţelegi cum funcţionează economia

Mihai Fifor, ministru propus de PSD pentru a ocupa portofoliul de la Economie Foto Arhivă Adevărul

Premierul desemnat, Mihai Tudose, a declarat miercuri, întrebat ce îl recomandă pe Mihai Fifor pentru a fi ministrul Economiei din moment ce este de formaţie filolog, că nu trebuie să fii economist la Ministerul Economiei, fiind suficient să înţelegi cum funcţionează economia şi să îi pui la treabă pe cei din subordine.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Confundaţi partea de Minister al Economiei ca un Minister de Finanţe. Nu trebuie să fii economist la Ministerul Economiei, trebuie să înţelegi cum funcţionează economia, să ai bunul simţ să îi pui la treabă pe cei care se ocupă de acest lucru şi să împingi proiectele spre direcţia bună, ceea ce domnul Mihai Fifor are”, a declarat premierul desemnat Mihai Tudose.

Întrebat ce îl recomandă pe Fifor pentru postul de ministru al Economiei din moment ce el este de formaţie filolog, Tudose a spus că senatorul PSD cunoaşte foarte bine programul de guvernare.

„Putere de muncă, determinare şi dorinţa de a duce la îndeplinire programul de guvernare pe domeniu. E suficient pentru că domnia sa a participat activ la tot ceea ce a însemnat partea de elaborare a programului de guvernare, cunoaşte foarte bine despre ce este vorba acolo, o să vă convingă mâine la audieri”, a mai spus Tudose.

Preşedintele Iohannis s-a opus numirii la ministerul Transporturilor, pentru că nu avea expertiza necesară

Senatorul PSD Mihai Fifor, propus pentru postul de ministru al Economiei, a mai fost propus în iulie 2015 de premierul de la acea dată Victor Ponta să preia Ministerul Transporturilor. Preşedintele Klaus Iohannis s-a opus însă ca Fifor să devină ministru, argumentând că social-democratul nu are experienţa şi expertiza necesare gestionării domeniului complex al transporturilor.

Pregătirea profesională a lui Mihai Fifor

În anul 1994, Fifor a absolvit Facultatea de Litere şi Istorie, specializare Filosofie, la Universitatea Craiova, iar în 1995 a urmat Masterul în "Literatura română".

Mihai Fifor a devenit, în 2003, doctor în Antropologie Socială, iar în 2007 a mai absolvit Masterul "Managementul Afacerii Publice” la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative. În anul 2009 a urmat cursurile Colegiului Naţional de Afaceri Interne "Managementul afacerilor interne", Academia de Politie Al. I. Cuza, precum şi cele ale Colegiului Naţional de Apărare "Securitate şi buna guvernare".

În ceea ce priveşte activitatea profesională, Fifor a fost, între anii 1994-2001, cercetător ştiinţific principal la Institutul de Cercetări socio-umane "C. S. Nicolaescu-Plopşor" al Academiei Române, după care a deţinut funcţiile de director al Centrului judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale din Dolj şi manager al Muzeului Olteniei din Craiova.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: