Tudose, declaraţii de la Varna: România, Bulgaria, Grecia şi Serbia pot fi un zid care să apere Uniunea Europeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-o conferinţă de presă comună cu preşedintele sârb, Aleksandar Vucic, şi cu premierii bulgar şi grec, Boiko Borisov şi Alexis Tsipras, organizată după Reuniunea cvadrilaterală la nivel înalt dintre România, Bulgaria, Serbia şi Grecia, premierul Tudose a declarat că cele patru state pot fi „un zid” care să apere Uniunea Europeană.

Aflat într-o vizită oficială la Varna, Bulgaria, premierul Mihai Tudose a participat şi la Reuniunea cvadrilaterală la nivel înalt dintre România, Bulgaria, Serbia şi Grecia, ocazia cu care a declarat, la conferinţa de presă ce a urmat reuniunii, că cele patru state pot fi un „zid” care să apare Uniunea Europeană.

„Am extins colaborarea dintre Bulgaria şi România cu Serbia şi Grecia. Nu suntem o ţară vecină cu Grecia, dar suntem o ţară parteneră cu Grecia. (...) Suntem patru ţări care formăm Balcanii de Vest, (...) care pot să fie în egală măsură o poartă de intrare în Uniunea Europeană, o poartă de ieşire din Uniunea Europeană sau un zid care să apere Uniunea Europeană. Avem acelaşi interes şi strategic şi economic, dar şi de bun vecin ca Serbia să devină ţară membră a Uniunii Europene", a declarat premierul Tudose la conferinţa de presă comună cu preşedintele sârb, Aleksandar Vucic, şi cu premierii bulgar şi grec, Boiko Borisov şi Alexis Tsipras.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite