Tudose: Curg mărturisirile neputinţei guvernamentale de elaborare a planului de relansare economică. Orban a admis eşecul liberalo-pluserist

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Tudose. FOTO gov.ro
Mihai Tudose. FOTO gov.ro

Vicepreşedintele PSD, Mihai Tudose, atrage atenţia asupra unui proiect ce priveşte racordarea localităţilor româneşti la reţeaua de gaze naturale în valoare de 600 de milioane de euro, despre care susţine că fost respins de Comisia Europeană.

Mihai Tudose spune că finanţarea acestui proiect poate fi considerată pierdută.  

„Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, în Săptămâna Patimilor 

Curg mărturisirile neputinţei guvernamentale de elaborare a planului de relansare economică. Azi a fost rândul lui Ludovic Orban să admită eşecul liberalo-pluserist, de data asta în obţinerea finanţării europene pentru programul de racordare a localităţilor româneşti la reţeaua de gaze naturale. Contabilizăm la pierderi şi acest proiect de 600 de milioane, respins de Comisia Europeană”, a transmis vicepreşedintele PSD, Mihai Tudose pe Facebook. 

Vicepreşedintele PSD critică modul de lucru al Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene şi aminteşte promisiunile făcute de preşedintele PNL, Ludovic Orban în urmă cu câteva luni. 

„Un mizilic faţă de cele 2,5 miliarde de euro refuzate pentru sistemele de irigaţii, după cum a anunţat Dan Barna săptămâna trecută, şi faţă de cele 4,5 miliarde de euro dedicate infrastructurii rutiere, pentru care C. Ghinea a recunoscut că a fost criticat la Bruxelles. 

În toate cazurile astea, motivul e acelaşi: documentaţia catastrofală depusă de Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, păstorit de Ghinea. 

Deci autostrăzi nu, irigaţii nu, gaze nu. 

Îmi amintesc ce promisiuni halucinante făcea astă-vară Ludovic Orban, încă premier, pornind de la comparaţia între gradul de conectare a românilor la reţeaua de gaz (35%) şi cel din Ungaria (90%)”, a mai adăugat acesta. 

Mihai Tudose este de părere şi că România ratează proiecte importante din cauza celor care lucreză la acestea. 

   

„Uite că se face curând anul şi suntem tot pe-acolo, uite că ratăm excesiv lăudatul corn al abundenţei de la Bruxelles, pentru că nu s-au învrednicit să aibă meseriaşi la Guvern ca să întocmească proiectele necesare - pe scurt, uite cu ce fâsâit jalnic se dezumflă gogoaşa pretinsă de dreapta... 

Numai patimile românilor continuă...”, a conchis vicepreşedintele PSD, Mihai Tudose.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite