Tudose: Alegeri în septembrie? Poate-n capul vreunui Mickey Mouse reactivat de Anul chinezesc al Şobolanului de Metal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul premier Mihai Tudose a declarat că Guvernul Orban se pregătea, în februarie-martie, de alegeri anticipate, în loc să pregătească legislaţia şi măsurile împotriva pandemiei de coronavirus. Social-democratul a comentat şi desfăşurarea alegerilor locale pe 27 septembrie şi a spus, ironic, că alegerile în septembrie poate sunt „în capul vreunui Mickey Mouse reactivat de Anul chinezesc al Şobolanului de Metal”.

„Corabia-n derivă, cârmaciul dispărut. Iar marinarii în derută şi nişte piraţi dând târcoale. Cam aşa arată a 4-a cea mai afectată ţară din Europa de contaminările zilnice cu coronavirus din ultima perioadă. În loc să pregătească legislaţia şi măsurile anti-pandemie, Guvernul se pregătea, în februarie-martie, de alegeri anticipate. Acum, în loc să gestioneze o redeschidere ordonată a societăţii şi economiei, lasă loc sau chiar «implementează» un haos periculos”, a scris Mihai Tudose, miercuri, pe Facebook.

Fostul prim-ministru a adăugat că Guvernul Orban iar îşi face „socoteli electorale”.

„Şi îşi face iar socoteli electorale Pe seama iluziei sutelor de miliarde de euro pe care Bruxelles-ul ni-i îndeasă-n buzunare. Vise, taică Ludovic, vise frumoase... Din păcate, doar vise. Ţările UE ne închid uşa, una după alta. România a devenit focar de infecţie, după ce trecuse cu bine de primul impact al molimei. Alegeri în septembrie? Poate-n capul vreunui Mickey Mouse reactivat de Anul chinezesc al Şobolanului de Metal. Am ratat cu serenitate şi relaxarea. Coşmarul continuă...”, a completat Tudose.

Camera Deputaţilor dezbate, miercuri, în calitate de for decizional, proiectul de lege pentru stabilirea datei alegerilor locale pe 27 septembrie. Legea a trecut marţi de senatori, cu amendamente.

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a anunţat, marţi, după adoptarea de către Senat a proiectului privind stabilirea datei alegerilor locale la 27 septembrie, că în 2 august trebuie constituit Biroul Electoral Central. Candidaturile pot fi depuse până pe 18 august, iar campania electorală începe pe 28 august.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite