Tudorel Toader vrea să îi pedepsească pe demnitarii care îşi denigrează ţara. „Dacă nu poate să-i aducă servicii, este obligat să nu-i aducă deservicii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tudorel Toader
Tudorel Toader

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a susţinut, miercuri, în Parlamentul European, că există ţări cu un stat de drept mai ridicat decât România, care îşi sancţionează demnitarii ce îşi denigrează ţara, cu trimitere la europarlamentarii români care au criticat Guvernul la Bruxelles. "Mandatul pe care îl are un demnitar este de a promova valorile naţionale, ci nicidecum de a denigra ţara de origine", a afirmat Tudorel Toader.

"Mandatul pe care îl are un demnitar este de a promova valorile naţionale, ci nicidecum de a-şi denigra ţara de origine. Lucrez la un Codex penal european şi pot să spun că sunt ţări cu stat de drept mai înalt decât România care sancţionează denigrarea ţării de către demnitarul ţării. Dacă nu poate să-i aducă servicii, este obligat să nu-i aducă deservicii“, a declarat Tudorel Toader în Parlamentul European. 

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, şi ministrul de Interne, Carmen Dan, au fost audiaţi în Comisia LIBE a Parlamentului European, unde au prezentat priorităţile Preşedinţiei române a Consiliului UE în domeniile justiţie şi afaceri interne. Mai mulţi europarlamentari de la toate grupurile politice s-au arătat îngrjoraţi faţă de situaţia statului de drept din România, cerându-i luiToader să nu ia nicio măsură care ar legaliza, de fapt, corupţia.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite