Tudorel Toader, mesaj ţâfnos pe Facebook despre Ambasada Germaniei: „Este normal să primim «lecţii» chiar şi acolo unde nu este cazul?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tudorel Toader FOTO Mediafax
Tudorel Toader FOTO Mediafax

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, susţine, pe Facebook, că nu e normal să „primim lecţii“ de la „Ambasada din Germania“ pe tema abuzului în serviciu. „Cred că vă referiţi la Ambasada Germaniei (nu «din Germania») Doriţi să spuneţi că ambasada minte?“, a comentat un cititor pe pagina ministrului Justiţiei. „Da - la «comicatul» dânşilor“, a răspuns Toader.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a scris, pe Facebook, că abuzul în serviciu nu este incriminat în mod distinct în Codul penal din Germania. Reacţia ministrului a venit ca urmare a precizărilor făcute de Ambasada Germaniei la Bucureşti, care a anunţat că abuzul în serviciu este reglementat în Germania prin mai multe legi fiscale, din dreptul disciplinar şi din Codul Penal.

La secţiunea comentarii, ministrul Justiţiei a fost întrebat: „Oare nu ne grăbim să ne comparăm cu ei şi la acest capitol?“. Tudorel Toader a răspuns: „Credeti ca este normal sa primim «lectii»  chiar si acolo unde nu este cazul ?Va voi trimite un exemplar din Codexul penal european sa vedeti diferentele de reglementare!“. 

Apoi, Toader a adăugat: „Este o replica la mesajul ambasadei din Germania !!!“. 

„Cred că vă referiţi la Ambasada Germaniei (nu “din Germania”) Doriţi să spuneţi că ambasada minte?“, l-a corectat un cititor. 

Toader a răspuns: „Da - la comicatul dansilor!“. 

toader

Ambasada Germania s-a numărat printre cele douăsprezece reprezentanţe diplomatice care în 28 iunie au transmis o declaraţie comună în care fac apel la toate părţile implicate în modificarea Codului Penal şi a Codului de procedură penală să evite schimbările care ar slăbi statul de drept sau capacitatea României de a lupta împotriva infracţionalităţii şi corupţiei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite