Tudorel Toader, replică pentru Dragnea printr-un mesaj pe care a anunţat că-l va şterge. Ce spune despre ordonanţele de urgenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Inquam Photos
Foto Inquam Photos

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a publicat, sâmbătă seară, pe contul său de Facebook, un mesaj despre ordonanţele de urgenţă, sub titlul pe care îl utilizează adesea, „simplă precizare“. textul pare a fi un răspuns la criticile pe care i le-a adus vineri Liviu Dragnea în legătură cu faptul că amâna adoptarea unor ordonanţe de urgenţă privind justiţia.

UPDATE 21:29 Potrivit News.ro, Tudorel Toader a publicat anterior mesajului de mai jos (vezi foto) un alt text, în care precizează că sunt obligatorii deciziile CCR care au fost pronunţate în controlul a posteriori, faţă de o normă juridică în vigoare, nu şi cele pronunţate a priori faţă de proiecte de lege.

Simple precizări! Sunt obligatorii deciziile CCR care au fost pronunţate în controlul a posteriori, faţă de o normă juridică în vigoare. Nu sunt obligatorii deciziile CCR care au fost pronunţate în controlul a priori, faţă de proiecte de lege. PS: Legiuitorul poate să renunţe la proiectul de lege supus controlului a priori. Dacă legiuitorul continuă procesul de legiferare, atunci trebuie să respecte soluţiile declarate neconstituţionale

a scris Tudorel Toader pe Facebook.

Ulterior, el a mai venit cu o precizare: „În lipsa urgenţei, nu poate fi adoptată o Ordonanţă de Urgenţă!”

De asemenea, toader a modificat textul mesajului de mai jos (vezi foto), precizând că „«termenul de valabilitate» se prelungeste cu o ora !!!“.

*** Ştire iniţială***

„O simpla precizare !

In lipsa urgentei, nu poate fi adoptata o Ordonanta de Urgenta !

PS: aceasta postare va fi stearsa dupa o ora !“ (sic) este mesajul pe care l-a postat Toader sâmbătă seară, la ora 20.15, pe contul său de Facebook.

rfr

Ministrul Justiţiei a mai publicat în trecut mesaje pe care a anunţat că le va şterge ulterior.

Postarea de sâmbătă seară apare în contextul în care Liviu Dragnea  lansat vineri un atac dur la adresa sa. 

Preşedintele PSD a afirmat despre ministrul Justiţiei că a introdus nişte teme de care nu s-a ţinut. De asemenea, Dragnea a subliniat că legislaţia penală va fi modificată în Parlament.

„În ziua de miercuri m-am amuzat. Vedeam teatru. Îi vedeam pe unii de la Bruxelles care ţipau să nu dăm OUG. Îi vedeam şi pe ai noştri de la Guvern care ţipau că de ce spun cei de la Bruxelles că dăm OUG. Intenţia lui Tudorel Toader?  A tot anunţat de trei luni de zile că dă nişte OUG pe care nu avea intenţia să le dea vreodată. A fost o greşeală a PSD că i-a crezut pe unii că vor da OUG pentru Coduri. Parlamentul trebuie să-şi urmeze cursul pe care îl începuse cu Codul Penal“, a declarat Liviu Dragnea.

„Doamna premier trebuie să ia o decizie: vrea să-l menţină pe Toader? Nu vrea?“, a completat preşedintele PSD

Apoi, Dragnea a schimbat subiectul.  „Guvernul trebuie să se ocupe de programul de guvernare. Nu putem lăsa să se discute despre nişte teme parazite“.

Tot sâmbătă, Tudorel Toader a fost ţinta unui atac din partea unui cadru universitar de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi.

Eugen Munteanu, cadru universitar la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (UAIC) şi profesor invitat al Universităţilor din Jena şi Viena, şi-a arătat dezamăgirea şi indignarea faţă de activitatea lui Tudorel Toader, ministru al Justiţiei şi actual rector suspendat al UAIC.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite