Surse: Toţi miniştrii Guvernului Grindeanu şi-au înregistrat demisiile la SGG. Tudorel Toader s-a sucit şi el

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toţi miniştrii Guvernului Grindeanu şi-au depus şi înregistrat demisiile, joi dimineaţă, la Secretariatul General al Guvernului (SGG), spun surse politice. Următorul pas este ca demisiile miniştrilor miniştrilor să ajungă la premier, care să le semneze şi să le transmită Administraţiei Prezidenţiale. Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, joi, pe Facebook, că îşi dă demisia, după ce anterior afirmase că încă mai are sprijin juridic.

UPDATE 10.20 Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, şi-a dat demisia pe Facebook. „Exprimând deplina solidaritate cu membrii Guvernului, am depus demisia mea din demnitatea de Ministru al Justiţiei“, a scris Toader pe Facebook. 

UPDATE 10.10 Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat, joi dimineaţă, că şi-a depus demisia. „Demisiile au ajuns la Guvern. Documentele sunt la secretarul general al executivului“, a declarat aceasta. 


În contextul  în care toţi miniştrii din guvern şi-au depus demisia, singurul care mai părea a sta de partea premierul Sorin Grindeanu era ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, ministrul indepent susţinut de ALDE. 

Joi, la Ministerul Justiţie, înaintea dezbaterii proiectul de lege privind modificarea legii cetăţeniei, Toader a declarat că va continua să-şi îndeplinească atribuţiile care decurg din funcţia sa, semn că nu ia în calcul o demisie.

„Eu continui să îmi îndeplinesc obligaţiile până în ultimul moment. Eu nu fac tabără din nicio tabără. Sunt independent. Am optat pentru o atitudine de rezervă referitoare la proiectele politic”, a declarat ministrul Justiţiei.


În acelaşi timp, Tudorel Toader a spus că atunci când se va lua o decizie, atât de pe plan politic, cât şi juridic, o va respecta.

„Un guvern, indiferent de etapa în care funcţionează, are 2 componente: un pilon politic, sprijinul alianţei majoritarea, şi o componentă  juridică, pe care i-o dă Parlamentul. Eu fac parte, chiar dacă independent, dintr-un guvern care ieri a pierdut sprijinul politc, dar care are încă suportul juridic. Voi respecta deciziile luate pe cele două compomente”, a declarat ministrul Tudorel Toader.

Tudorel Toader, dezacord privind raport de evaluare a activăţii miniştrilor

În ceea ce priveşte raportul de evaluare privind gradul de implementare a programului de guvernare, raport prezentat joi în cadrul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD, ministrul Justiţiei a declarat că este un raport care vine să analizeze îndeplinirea obiectivelor pentru toţi cei patru ani de guvernare, nu doar pe patru luni, perioada de când deţine portofoliul la justiţie, şi, prin urmare, nu-i poate fi reproşată neîndeplinirea lor. Ministrul a dat exemplu Cartierul Justiţiei, proiect extrem de mare, care necesită mai mult de patru luni pentru realizare, a declarat ministrul, motiv pentru care nu este de acord cu evaluarea prezentată joi.

„Am văzut în bilanţ că au trecut patru luni şi nu am realizat Cartierul Justiţei. Păi este un proiect extrem de mare, sunt 11 hectare de teren lângă Biblioteca Naţională, trebuie să facem exproprieri, studii de fezabilitate, proiecte. Acolo vor fi reunite, după macheta pe care o am la mine în birou, CSM, ICCJ, Ministerul Justiţiei, Parchetul General, toate instanţele. Ori să spui cuiva că în patru luni nu a făcut un cartier pe 11 hectare, bag seama că eu vorbesc despre altceva. Raportaţi-vă la programul de guvernare”, a declarat Tudorel Toader.

Potrivit declaraţiilor de miercuri seară, după şedinţa CexN, situaţia guvernului, după demisiile date de toţi miniştrii PSD şi ALDE, şi după ce ALDE a retras sprijinul guvernului, urmează să se stabilească azi, la o nouă şedinţă a Comitextului Executiv Naţional al PSD.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite