PSD nu l-a mai evaluat pe Toader. Dăncilă: „Prioritatea este bugetul“. Oprişan l-a contrazis  din nou pe Dragnea: „E o poveste de adormit copiii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Biroul Permanent Naţional al PSD nu a mai discutat despre situaţia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader.  Săptămâna trecută, parlamentarii PSD au refuzat să participe la votul moţiunii simple împotriva lui Toader şi au anunţat că situaţia va fi analizată în coaliţie. Liderii PSD sunt nemulţumiţi că ministrul Justiţiei nu a promovat modificările la Codurile Penale prin ordonanţă de urgenţă.

UPDATE Liviu Dragnea, despre protestul magistraţilor: Şi eu îi sprijin pe magistraţii din România. Nu văd de ce nu i-aş sprijini. Nu am făcut nimic, nici eu, nici PSD, împotriva PSD. Ba dimpotrivă. Am sprjjinit creşterea de salarii pentru magistraţi, am sprjinit drepturile de pensie şi am pus umărul care să sporească independenţa şi să-i protejeze pe judecători de toate abuzurile. Faptul că au fost mii de dosare deschise din oficiu împotriva unor judecători pe sentinţele date, mi se pare un lucru de o gravitate foarte mare. Voi face tot ce ţine de mine ca judecătorii din România să ajungă la un nivel de decizie care să nu mai fie afecată de niciun servicuiu secret, de niciun protocol.

Magistraţii susţin că PSD încearcă subordonarea Justiţiei. 

Afirmaţiile nu au acoperire. Care Justiţie să fie subordonată? Noi am transferat prin lege ca deciziile să meargă la CSM. 

Facebook a închis mai multe conturi false ale PSD. 

Dacă e să închidă, să închidă tot PSD. Nu ştiu detalii. 

Dacian Cioloş v-a cerut să spuneţi public dacă aţi colaborat cu fosta Securitate sau cu actualele servicii secrete.

Cine e Cioloş? Are ceva tupeu băiatul ăsta. El trebuie să răspundă dacă are vre legătură cu nişte servicii despre care l-am întrebat eu. Este o tactică securistă. Dacian, nu ţine!

Sunt probleme în coaliţie?

 Nu, nu sunt probleme în coaliţie. Suntem într-o relaţie foarte bună. 

Domnul Tăriceau îl susţine pe Toader?

Ministrul Justiţiei este asumat de PSD. 

UPDATE Viorica Dăncilă: Nu am discutat despre ministrul Justiţiei, nu am avut discuţii legate de Justiţie, suntem foarte preocupaţi de bugetul pe 2019. Prioritatea este bugetul. Nu am văzut încă textul ordonanţei de urgenţă pe niciuna dintre cele două subiecte. Cu domnul Timmermans probabil vom aborda şi subiectul legat de Justiţie. Pe mine, ca şi premier, mă preocupă şi subiectele economice. 

UPDATE Tudorel Toader nu a venit la şedinţa PSD. 

UPDATE Liviu Dragnea şi Viorica Dăncilă au venit împreună la şedinţa PSD. Cei doi au refuzat să facă declaraţii. 

UPDATE Marian Oprişan, despre Tudorel Toader: „E un profesionist. Ştie drept foarte bine, e profesor universitarş ştie cu ce se mănâncă Justiţia“. 

Întrebat dacă Toader ar trebuie să fie remaniat, liderul PSD Vrancea a răspuns: „ Asta e poveste de adormit copiii. E o singură restanţă: ordonanţa cu articolele din Codul penal declarate constituţionale de CCR. 

***

Liderul PSD Liviu Dragnea a anunţat, sâmbătă, la Slobozia, că una dintre temele de discuţie o să fie situaţia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader. „Cred că trebuie să discutăm subiectul ăsta, că e delicat. Luni sper să ne vedem. Luni avem Birou Permanent Naţional, la ora 12.00”, a spus Dragnea.

De asemenea, o demitere a lui Toader a fost cerută de deputatul Cătălin Rădulescu, dar şi de Florin Iordache, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite