Tristeţi simulate, lacrimi de crocodil şi dezinformare cât încape

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Duminică seară, la o oră de vârf, şi-a făcut apariţia pe ecranele tuturor televiziunilor insa pe nume Carmen Dan. Care mai ocupă încă funcţia de ministru de Interne în cel mai prost, mai semidoct, mai dispreţuitor la adresa românilor şi a ţării guvern care a condus România de la 1 decembrie 1918 încoace. Probabil singura realizare autentică a coaliţiei PSD-ALDE în anul Centenarului. Ridicarea prostiei la rang de regulă de viaţă.

Doamna Carmen Dan nu a făcut decât să se afle în treabă. A vrut să mai încerce o dată să ne păcălească. Să ne bage pe gât versiunea convenabilă ei şi puterii pesedisto-aldiste despre violenţele inimaginabile de vineri, 10 august. Preţ de vreo treizeci de minute, de-a lungul cărora a comis cam tot atâtea greşeli gramaticale, fosta secretară de la o şcoală generală oarecare din Videle-Teleorman, ajunsă mare şefă, ministru într-o caricatură de Cabinet lipsit de orice urmă de credibilitate şi aceasta doar fiindcă îl slujeşte nedezminţit pe condamnatul penal Dragnea Nicolae Liviu, a citit ceea ce a vrut ea dintr-un Raport preliminar clasificat, nu prea am înţeles bine de ce şi în baza cărui temei legal, drept secret de serviciu.

Doamna Dan, tristă, însingurată, enigmatică, asemenea unei dive veşnic înlăcrimate şi măcinate de dileme existenţiale a cinematografiei mondiale din anii 60 ai secolului trecut, a început promiţător. Prin a-şi cere scuze tuturor celor care au avut de suferit de pe urma violenţelor din Vinerea Neagră. Asta după ce preţ de 9 zile aceeaşi ultrasensibilă doamnă nu ne-a dat nici un semn că i-ar păsa în vreun fel de populaţie, aşa cum s-ar fi cuvenit să facă un ministru civil de Interne. Doamna Dan nu s-a dovedit sensibilă până acum decât la dramele, tragediile, mai mult sau mai puţin reale, mai mult sau mai puţin manipulate de compromişii purtători de cuvânt ai instituţiei, Marius Militaru şi Georgian Enache, ale „colegilor“ şi „colegelor“ ei din rândurile Jandarmeriei. Câteva ore mai târziu doamna Dan ne-a oferit un nou recital de suflet mizericordios şi de lăcrămaţie în compania pastorului Mihai Gâdea la Antena 3.

Odată momentul scuzelor consumat, doamna Dan a revenit la partitura cunoscută. Toate vinile din lume au fost puse în cârca protestatarilor. Care în România lui Dragnea şi Tăriceanu par să nu mai aibă decât dreptul de a inhala gaze, de a fi loviţi cu pulanele brutelor din forţele de ordine supradimensionate, de a înghiţi ariile calomniei cântate de tenorii şi de sopranele puterii. Aceştia fiind recrutaţi din rândul femeilor de categorie grea gen Rovana Plumb şi Norica Nicolai, şi una, şi alta urmaşe de nădejde ale Anei Pauker, la plagiatorul analfabet funcţional pe nume Pop Marian Liviu, dintre europarlamentari din speţa unor Paşcu Ioan Mircea la Nica Dan la un ministru definitiv slobod la gură aşa cum este Fifor Mihai, descins parcă din Telegramele lui Caragiale, şi încheind că tomnaticii Romeo şi Julieta ai PSD, Claudiu Manda şi Lia Olguţa Vasilescu.

Ascult siderat de câteva zile încoace discursul disperat al reprezentanţilor puterii. O suită de vorbeţi care par să nu realizeze că suntem în anul 2018. Când orişice român mai răsărit ştie să aleagă între dezinformările în cascadă ale posturilor de televiziune aservite, gen Antena 3 şi România tv, şi ceea ce se spune în audio-vizualul care încă şi-a păstrat independenţă. Când Evenimentul zilei este demult istorie. Când internetul îngăduie accesul rapid la presa internaţională care a reflectat corect grozăviile comise în România din ordinul mai marilor PSD şi ale servanţilor acestora. Când nu mai avem doar TVR, a cărei şefă, numita Gradea Doina, este mai nocivă decât era în anii 90 duetul fesenist Răzvan Theodorescu şi Emanuel Valeriu. Când poţi afla uşor că un ins pe nume Buşcu Doru de la Caţavencii îi este vândut lui Dragnea, că a primit purcoaie de pământ de la Primăria Capitalei şi cu toate acestea echipa manipulatoare de la TVR ni-l livrează drept analist independent. Când nimeni cu scaun la cap nu mai dă două parale pe ceea ce debitează profesioniştii minciunii de teapa unui Ion Cristoiu sau Bogdan Chirieac.

Încă echipa Dragnea-Tăriceanu nu a izbutit să îşi subordoneze, aşa cum şi-a dorit de la începutul anului 2017 (acesta a fost prioritatea numărul 1 a guvernării), justiţia şi serviciilor secrete. Avem numeroase indicii că Procuratura îşi face datoria, în pofida infinitelor presiuni denunţate de la începutul weekendului de dl. Augustin Lazăr. Minciunile guvernanţilor sunt atât de grosolane încât, aşa după cum lesne se poate vedea, ei înşişi se încurcă-n ele. Nota de plată este iminentă. Şi ea nu trebuie în nici un caz să se rezume la concedierea guvernului condus de marioneta Viorica Vasilica Dăncilă.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite