Tribunalul Bucureşti: Dan Diaconescu poate candida la europarlamentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele fondator al PPDD, Dan Diaconescu FOTO Mediafax
Preşedintele fondator al PPDD, Dan Diaconescu FOTO Mediafax

Judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au respins vineri contestaţia depusă de jurnalistul Emil Simionescu împotriva candidaturii lui Dan Diaconescu, cap de listă la euroalegeri din partea PPDD.

Jurnalistul Emil Simionescu a depus la Tribunalul Bucureşti o contestaţie în legătură cu candidatura la alegerile europarlamentare a lui Dan Diaconescu, pe motiv că documentele depuse în dosarul de candidatură au fost semnate în alb de către Diaconescu şi apoi completat de una dintre angajatele PPDD.

„Toate actele - declaraţia de avere, declaraţia de interese, declaraţia de acceptare a candidaturii şi declaraţia de necolaborare cu Securitatea, au fost semnate în alb de către Dan Diaconescu atunci când se afla în Italia“, a declarat Simionescu, potrivit România TV.

Deputatul Daniel Fenechiu, avocat al lui Dan Diaconescu, a afirmat că acuzaţiile sunt lipsite de substanţă. „Ni se povestesc nişte SF-uri produse de un cetăţean ce-şi doreşte notorietate. Oricine poate fabula pe această temă. Nu avem de-a face decât cu nişte fabulaţii“, a spus Fenechiu.

Decizia Tribunalului Bucureşti nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Fondatorul PPDD, omul de televiziune Dan Diaconescu, şi preşedintele oficial al PPDD, Simona Man, se află pe primele locuri pe lista partidului la alegerile europarlamentare.

„Lista va fi deschisă de către Dan Diaconescu, iar pe locul doi este Simona Man, preşedintele partidului. Lista este continuată de Alexandru Neacşu, Diana Voiculescu, prim-vicepreşedintele PDD, Eduard Dumitraşcu“, a anunţat Tudor Ciohodaru, purtătorul de cuvânt al PPDD, pentru „Adevărul“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite