Trei senatori PSD împotriva liberalului Vosganian

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Economiei, Varujan Vosganian
Ministrul Economiei, Varujan Vosganian

Comisia juridică a Senatului a avizat negativ, ieri, solicitarea de începere a urmăririi penale împotriva ministrului Varujan Vosganian, acuzat de subminarea economiei.

Surpriza a venit însă din partea senatorilor PSD, trei dintre aceştia votând favorabil începerii urmării penale a ministrului liberal.

Absenţa celui de-al 11-lea membru al comisiei, senatorul UDMR, Pataki Csaba, a creat situaţia de paritate: cinci voturi fiind „pentru“ începerea urmăririi penale şi cinci voturi „împotrivă“. Potrivit regulamentului, avizul consultativ al Comisiei Juridice a fost negativ. Deşi votul a fost secret, la scurt timp de la finalizarea şedinţei, au apărut în presă informaţii privind votaul exprimat de senatori.

GRAPĂ ŞI GREBLĂ L-AU APĂRAT

Alin Tişe (senator PDL) a confirmat pentru „Adevărul“ opţiunile colegilor săi din comisie: „Au fost pentru aviz pozitiv doi de la PDL, adică eu şi colegul meu, Marinică Dincă, şi au mai fost trei de la PSD, Ioan Chelaru, Ovidiu Donţu şi Doina Federovici. Împotrivă a fost doar domnul Toni Greblă (PSD), împreună cu doamna de la PPDD, Vasilica Miron, şi cu cei trei de la PNL, Tudor Chiuariu, Sebastian Grapă şi Cătălin Boboc. Şi atunci s-a ajuns la 5 la 5“.

Senatorul PNL Sebastian Grapă a comentat pentru „Adevărul“ votul colegilor din PSD: „Le doresc acelor colegi din PSD ca atunci când se vor afla într-o situaţie similară să aibă parte de acelaşi tratament. Vor vedea atunci cum se vor simţi, mai ales că nu există probe care să susţină începerea urmăririi penale a domnului Vosganian“.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite