Trăsnăi de vară cu majoritatea parlamentară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderii USL au afişat o atitudine degajată Foto: Sînziana Ionescu
Liderii USL au afişat o atitudine degajată Foto: Sînziana Ionescu

Liderii USL s-au întrecut în declaraţii amuzante la taberele anuale  de pe litoral, organizate pentru tinerii din partide

Liderii coaliţiei parlamentare, Victor Ponta, Crin Antonescu şi Daniel Constantin, şi-au petrecut weekendul la malul Mării Negre, la Mamaia, dar nu la plajă. Mai-marii USL au pus la cale strategia pentru noua sesiune parlamentară, au ascultat ofurile femeilor din organizaţii şi au răspuns la întrebările inoportune ale tinerilor din partide. Într-o atmosferă relaxată, liderii USL au încercat să lase deoparte răspunsurile standard cu care se eschivează pe holurile Pralamentului şi au îmbrăţişat tactica improvizaţiei. Ce a ieşit? Discursuri hazlii, presărate cu „înţepături“ voalate şi cu răspunsuri ironice.

Pentru că s-a dorit a fi o reuniune relaxată, în care să nu sară scântei, adunarea USL a fost marcată de glumele voluntare ale lui Victor Ponta, precum şi de glumele involuntare ale celor care au luat cuvântul. Tonul jovial a fost dat chiar de premierul Victor Ponta. „Domnul ministru al Apărării, domnul Duşa, m-a dus pe mare. Aşa a zis, că trebuie să am şi experienţa mării ca să fiu bun de lider“, a fost cuvântul de deschidere al premierului  Ponta.

„VOM ŞI ÎNŢEPA DACĂ VA FI NEVOIE“
Chiar şi reproşurile au fost spuse pe ton atenuat, presărate printre multe mulţumiri, îmbrăţişări şi pupături pe ambii obraji. Cele mai grave aspecte reclamate de USL-işti au fost absenţa de la lucrări a parlamentarilor aflaţi la primul mandat, precum şi comunicarea deficientă dintre Executiv şi Legislativ. Ponta i-a avertizat pe chiulangii că îi va trece la independenţi sau, mai rău, îi trimite la PDL.

„Eu îmi permit să atrag atenţia colegilor de la PSD  asupra faptului că sunt multe momente în care singura problemă a coaliţiei este de fapt prezenţa. Suntem atât de mulţi încât suntem convinşi că nu e nevoie de fiecare dintre noi şi fiecare e convins că vine celălalt la comisie sau la vot – norocul nostru că nu vine şi opoziţia“, a spus Ponta.

Nici femeile nu s-au lăsat mai prejos. Femeile liberale, prin vocea liderului Lucia Varga, se pregătesc să culeagă voturi pentru ca preşedintele PNL, Crin Antonescu, să ajungă la Palatul Cotroceni. „A doua campanie extrem de importantă, după părerea mea, istorică, va fi campania pentru prezidenţiale. Anul viitor, cu toatele, ca nişte furnicuţe, ca nişte albinuţe, vom merge din casă în casă ca să culegem voturi pentru domnul preşedinte. Domnule preşedinte, dacă va fi nevoie, vom şi înţepa dacă va fi nevoie ca să vă susţinem“, a spus ministrul delegat pentru Ape şi Păduri. Discursul a fost însoţit, bineînţeles, de aplauze frenetice.

Replica social-democratelor nu s-a lăsat aşteptată. La propunerea Gabrielei Vrânceanu Firea, după modelul femeilor liberale care s-au autointitulat „furnicuţe“, PSD-istele ar trebui să fie „câini ciobăneşti carpatini“. „Lasă-le aşa cum sunt, că au câştigat până acum“, a întrerupt premierul momentul vesel. Fosta realizatoare TV a recidivat, cu un discurs prelungit, ca la Oscar, pe care Ponta a trebuit să îl oprească făcând semn de time-out: „Publicitate“.

„DESEORI ÎMI DORESC SĂ FIU FEMEIE“
Dar cea mai răsunătoare declaraţie a fost făcută de Crin Antonescu, care la reuniunea femeilor liberale a făcut o mărturisire-şoc: „Deseori îmi doresc să fiu femeie“. Liberalul şi-a explicat astfel afirmaţia: „Nu sunt deloc feminist, detest feminismul, pentru că îmi pare că riscă să desfigureze femeia. Cred cu conservatoare modestie că Dumnezeu ne-a creat diferiţi cu egală splendoare dumnezeiască şi ceea ce are mai preţios femeia este tocmai ceea ce face diferenţa în raport cu bărbatul. Deseori, deseori sunt invidios pe dumneavoastră sau regret că nu sunt femeie“.

MAZĂRE VA FI ŞTEFAN CEL MARE
Radu Mazăre a fost primit cu aplauze de colegele de partid, iar el, îmbrăcat mai fistichiu decât ele, le-a salutat trimiţându-le bezele. „Acuma, cum să-ţi spun: Suleyman, Nabucodonosor?“, l-a ironizat Ponta. Mazăre a ţinut-o pe-a lui: „Eu credeam că găsesc aici vreo petrecere. Ce să vă fac, dacă nu aţi venit săptămâna trecută, că vă urcam pe carul alegoric, la carnaval! Dar la anul, vă promit eu, vă duc prin cluburi şi mă îmbrac în Ştefan cel Mare“, a stârnit Mazăre hazul general.

Tot Radu Mazăre a venit la reuniunea de la Sala Sporturilor îmbrăcat în Che Guevara, cu escorta de manechine îmbrăcate de campanie, dar sumar. În spirit de frondă faţă de Crin Antonescu, despre care declarase că nu va ajunge preşedinte dacă impune legea declaraţiilor de avere, Mazăre s-a hlizit cu fetele tot timpul discursului acestuia de viitor preşedinte. Primarul Constanţei mai are un dinte împotriva şefului liberalilor: PNL îl ţine în şah cu preluarea Portului Constanţa de către autorităţile locale. ;

Câmpeanu: „Nu alergaţi după diplome“

 Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, le-a transmis, cu sinceritate, tinerilor liberali să nu mai alerge după diplome sau masterate şi să nu-şi mai umple „geamantanul de hârtii“.„Nu mai faceţi pur şi simplu o vânătoare pentru masterate şi diplome de nu ştiu ce fel, că nu o să vă folosească la nimic. Dacă faceţi unul sau două, dar făceţi-le serios şi plecaţi de acolo cu nişte noţiuni care o să vă folosească. Degeaba vă umpleţi geamantanul de hârtie, că nu o să vă folosească la nimic“, a spus Câmpeanu la reuniunea TNL. Ministrul liberal i-a avertizat pe mai tinerii săi colegi de partid. „ Nu mai merge ce s-a întâmplat în ultimii 20 de ani, acum angajatorii au început să fie preocupaţi de faptul că a scăzut foarte mult calitatea forţei de muncă în România“, a fost mesajul ministrului Muncii.

Eu credeam că găsesc aici vreo petrecere. Ce să vă fac, dacă nu aţi venit săptămâna trecută, că vă urcam pe carul alegoric, la carnaval! Radu Mazăre, primar Constanţa
Deseori, deseori sunt invidios pe dumneavoastră sau regret că nu sunt femeie. Crin Antonescu, preşedinte PNL
Anul viitor, cu toatele, ca nişte furnicuţe, ca nişte albinuţe, vom merge din casă în casă ca să culegem voturi pentru domnul preşedinte. Lucia Varga, ministru pentru Ape şi Păduri

Crin Antonescu se vede deja preşedinte

Înconjurat de entuziasmul tinerilor USL, Crin Antonescu şi-a anunţat din nou intenţia de a deveni preşedintele României. Momentul festiv a avut loc la manifestarea USL intitulată „România pentru tineri“, ce s-a desfăşurat sâmbătă, la Sala Sporturilor din Constanţa.  „Nu îmi confirm candidatura, pentru că nimeni nu a infirmat-o. Nu vreau să fiu candidat, vreau să fiu preşedintele României şi voi fi!“, a declarat Antonescu în uralele sălii.

Liderul PNL a mărturisit că se pregăteşte intens pentru clipa în care va ajunge preşedinte. „Mă pregătesc pentru asta, dar nu electoral. Mă pregătesc învăţând, dar bătălia pentru preşedinţie nu începe şi se termină cu un candidat, cu Crin Antonescu. Bătălia pentru Preşedinţie este una în care trebuie să impunem o altă misiune, un alt conţinut şi un alt înţeles al acestei funcţii supreme“, a afirmat Antonescu.

El a creionat portretul preşedintelui ideal, care trebuie să nu fie intrigant, distribuitor de putere sau ipocrit. „Preşedintele trebuie să fie un lider de conştiinţă naţională, care nu conspiră, ci inspiră. Nu face dosare sau jocuri de pe o zi pe alta. El reprezintă şi îşi uneşte naţiunea“, a arătat Crin Antonescu.  

Liderul PNL a vorbit audienţei despre şansa celor tineri: „Sunteţi prima generaţie născută în libertate, după Revoluţie. Iar peste cinci  ani veţi ajunge la maturitate într-un moment istoric extraordinar – România va împlini 100 ani“. 

Fundalul muzical al prezentării lui Crin Antonescu a fost piesa „Thunderstruck“ a trupei AC/DC. Audienţa a fost îmbrăcată în tricouri albe, iar cei care ocupau tribunele din spatele pupitrului au purtat culorile tricolorului: roşu-galben-albastru. Antonescu a apelat la sentimentul naţional al tinerilor, care au fost încurajaţi să facă politică şi să-şi desăvârşească studiile, pentru a deveni o naţiune de cetăţeni mai buni şi pentru a forma o clasă politică mai bună. „Anul viitor ne batem cu faţa feminină a lui Băsescu, cu Udrea. Crin este partenerul meu de luptă pentru mai departe“, a pecetluit solidaritatea premierul Victor Ponta.
 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite