Traian Ungureanu, despre Cristi Preda: „Dacă nu te mai simţi reprezentat de un partid, atunci trebuie pur şi simplu să pleci”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Europarlamentarul PDL, Traian Ungureanu                                              FOTO: Adevărul
Europarlamentarul PDL, Traian Ungureanu                                              FOTO: Adevărul

Europarlamentarul PDL, Traian Ungureanu, a declarat, marţi, în urma intenţiei exprimate de Cristian Preda de a pleca din structura democrat-liberală că este liber să facă ce vrea dacă nu se mai simte reprezentat de partid.

„Cristi Preda vorbeşte despre autosuspendare. Mi se pare o poziţie ambiguă şi lipsită de curaj. Pentru mine, în politică este simplu când este vorba de opţiuni curajoase: dacă nu te mai simţi reprezentat de un partid, atunci trebuie pur şi simplu să pleci. Acesta este mesajul meu pentru Cristi Preda“, a spus Traian Ungureanu, potrivit Mediafax.

Europarlamentarul PDL a adăugat că deşi subliniază importanţa criteriului etic în politică, Cristian Preda s-a erijat într-o vedetă de blog  şi în „principala forţă de  opoziţie“ a democrat-liberalilor, care face servicii „stângii“ politice, nicidecum „dreptei“, prin crearea unei „imagini nemeritate“ a PDL.

„Mi se pare de neînţeles poziţia în care Cristi Preda s-a aşezat imediat după ce a fost ales parlamentar european. Nu există deosebiri notabile între poziţia adoptată de Cristi Preda şi poziţia unui jurnalist care comentează de afară. Pe drumul ăsta, Cristi Preda poate deveni principala forţă de opoziţie la PDL, iar asta îl pune în situaţia de a face servicii stângii, şi nu dreptei“, a adăugat Traian Ungureanu.

Sulfina Barbu: „Cristi Preda practică o falsă disidenţă în PDL“

La rândul său, vicepreşedintele PDL, Sulfina Barbu a comentat afirmaţiile lui Cristian Preda privind o eventuală susţinere de către PDL a candidaturii la preşedinţie a lui Mihai Răzvan Ungureanu. Ea a spus că „PDL poate invita în competiţia internă personalităţi care cred în valorile de dreapta, dar care nu sunt angajate politic“.

„Domnul Cristian Preda ne spune că nu-l invităm să candideze pentru prezidenţiale pe domnul Mihai Răzvan Ungureanu, dar domnul Mihai Răzvan Ungureanu este preşedintele partidului Forţa Civică. Pe logica domnului Cristian Preda, PDL ar trebui să-l invite să candideze pentru prezidenţiale şi pe Dan Diaconescu sau Crin Antonescu“, a precizat Sulfina Barbu.

Ea a adăugat despre Cristian Preda că nu este un membru active al PDL, întrucât nu participă la şedinţe, în schimb îi critică pe democrat-liberali pe blogul său.
„Domnul Cristian Preda practică o falsă disidenţă în PDL, având în vedere că nu a venit la nicio şedinţă a partidului la care să-şi spună ideile, opiniile. Cristian Preda scrie pe blog din când în când, criticând partidul din care face parte“, a declarat Sulfina Barbu.

Cristi Preda: „Iau în calcul autosuspendarea“

Europarlamentarul Cristian Preda a declarat, marţi, la RFI, că ia în considerare autosuspendarea din PDL.

„Iau în calcul, iau în considerare posibilitatea de a folosi un articol din Statut, dându-i un alt sens. Această posibilitate de autosuspendare există în Statut, pentru a nu dăuna imaginii partidului, atunci când eşti acuzat de pildă de corupţie. Eu voi resemnifica probabil sensul acestui articol, pentru a protesta faţă de abandonarea acestei misiuni pe care ne-a încredinţat-o electoratul. În acest moment, asistăm la un abandon al misiunii pe care o avem şi nu mă pot împăca absolut deloc cu această stare de lucruri!“, a declarat Cristian Preda. 
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite