Traian Băsescu, de zece ani prizonierul Elenei Udrea

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Udrea sărea, Băsescu hăhăia!
Udrea sărea, Băsescu hăhăia!

În timpul emisiunii de pe B1Tv la care a participat joi, Traian Băsescu a fost protagonistul unui moment cel mai probabil aranjat în prealabil de un penibil greu de descris.

În timp ce discuta cu moderatorii emisiunii, preşedintele a fost întrerupt de un Breaking News în care ni s-a prezetat cum, în încercarea  de a-şi mai creşte vizibilitatea publică, Elena Udrea a sărit cu paraşuta. În schimb, şeful statului a fost încântat de prestaţa protejatei sale politice, hăhăind vesel la imaginile transmise în direct.

Însă, dincolo de evenimentul în sine, ce s-a petrecut joi pe B1 Tv reprezintă doar un episod dintr-o lungă serie avându-i ca protagonişti pe cei doi politicieni, ale căror destine publice au fost în ultimii zece ani puternic legate. În urmă cu aproape un deceniu îşi făcea apariţia în spaţiul public Elena Udrea, în postura de Consilier de Stat şi şefă a Cancelariei Preşedintelui. Deşi la acel moment nimeni nu ştia exact de unde a apărut, loialitatea lui Traian Băsescu faţă de ea s-a manifestat încă din primele luni de mandat, şeful statului alienându-şi mai mulţi consilieri de o reală valoare.

În schimb, blonda de la Golden Blitz a devenit portavocea atacurilor preşedintelui la adresa premierului Călin Popescu-Tăriceanu şi, după plecarea sa de la Cotroceni, Udrea a stat la baza ruperii Alianţei DA prin scandalul “Bileţelul”. În paralel, ea îşi începuse ascensiunea în interiorul PDL, unde a făcut mai multe victime politice cu acordul tacit al lui Emil Boc şi, mai ales, al lui Traian Băsescu.

A urmat apoi, după 2008, seria de numiri în posturi guvernamentale înalte, care a culminat cu crearea Ministerului Turismului şi Dezvoltării Rurale, prin care Udrea a sifonat miliarde de euro în beneficiul clientelei de partid. În schimb, ea s-a bucurat în mod constant de protecţia lui Traian Băsescu care a închis ochii atât în ceea ce priveşte gesturile ridicole pe care blonda ministreasă le-a făcut şi  în ceea ce priveşte activităţile oneroase ale fostei sale consiliere. De fapt, de dragul Elenei Udrea, Traian Băsescu a ajuns chiar să se dezică de PDL şi să îi construiască protejatei sale o altă formaţiune politică, PMP.

De altminteri, putem spune că singura constantă a activităţii politice duse de Traian Băsescu a fost reprezentată de încercările continue de a o sprijinii pe Elena Udrea, indiferent de ce a făcut rău de-a lungul timpului fosta doamnă Cocoş.

Pare aproape ciudat cum de zece ani un animal politic atât de înveterat precum Traian Băsescu se află la mâna Elenei Udrea, susţinând-o în mod constant pe fosta ministreasă de la Turism, indiferent de comportamentul acesteia. În final, relaţia politică dintre Traian Băsescu şi Elena Udrea reprezită poate cea mai bună dovadă a lipsei de calităţii umane de care preşedintele României dă dovadă. În schimb, Traian Băsescu rămâne loial şi pare dispus să facă aproape orice în sprijinul unei doamne care, la fel ca sponsorul său, nu a făcut decât rău României prin activitatea politică pe care a dus-o de-a lungul timpului.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite