Traian şi Crin, început de idilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Desen Vali Ivan
Desen Vali Ivan

Şeful statului şi-a îndulcit brusc poziţia faţă de Crin Antonescu, pe care îl vede acum un prezidenţiabil mai bun decât Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a deschis din nou balul reevaluărilor, de această dată cel vizat fiind Crin Antonescu, rivalul său declarat. Şeful statului îl vede acum pe preşedintele Senatului în postura de favorit pentru a-i urma la Palatul Cotroceni.

„PNL are şanse mai mari dacă se rupe de PSD să dea preşedintele decât invers. După mine, în situaţia în care se rup, dreapta va da preşedintele, PSD nu poate“, au fost cuvintele-surpriză ale lui Traian Băsescu, spuse la B1TV. Preşedintele a mers mai departe cu previziunile şi l-a propulsat pe Crin Antonescu în rol de unificator al dreptei. „Dacă va intra Crin Antonescu în turul doi, toate celelalte partide de dreapta vor fi cu Crin Antonescu“, a spus Băsescu.

Întrebat cum le va fi celor din PSD cu Antonescu preşedinte, Băsescu a răspuns, râzând: „Mai rău decât cu mine“. Şeful statului şi-a schimbat radical discursul în numai trei luni. La ceremonia de învestire a Ramonei Mănescu în funcţia de ministru al Transporturilor, Crin Antonescu a plecat exact în momentul în care Băsescu a luat cuvântul, gest ce l-a costat excluderea de pe lista invitaţilor la Cotroceni. „Nu va ajunge niciodată preşedinte, pentru că nu ştie să respecte această funcţie“, spunea, atunci, Băsescu.

Între timp, preşedintele a şters totul cu buretele. În plus, Traian Băsescu l-a scutit de orice vină pe Crin Antonescu şi în scandalul provocat de Sorin Roşca Stănescu. „N-am niciun motiv să suspectez că ar fi fost Crin Antonescu în pregătirea acestei campanii duse de Roşca Stănescu, dar în ce priveşte ministrul Stroe nu am aceleaşi garanţii“, a amintit preşedintele.

ANTONESCU NU SPUNE BA

Liderul PNL Crin Antonescu dă primele semnale că acceptă jocul mieros început la Cotroceni.  „Rar putem spune niciodată în politică, dar aici e o analiză corectă. PSD singur la alegerile prezidenţiale are o problemă, e dovedit istoric. Noi avem o alianţă parafată cu cinci milioane de martori şi toate eforturile mele sunt pentru a menţine această alianţă şi pentru a-i îndeplini obiectivele“, a afirmat Antonescu.

Principalul partid de dreapta, PDL, nu îl vede cu ochi buni pe liderul liberal. „Mai bine
mi-aş tăia o mână decât să-l votez pe Crin Antonescu“, a afirmat Raluca Turcan, iar PNŢCD, proaspăt resuscitat de disidenţii din PNL, a fost la fel de drastic: „Nu vom susţine niciodată candidatura la Preşedinţia României a unor personaje toxice, precum Antonescu“.

Sociologul Alfred Bulai crede că noua poziţie a lui Traian Băsescu ţine de un nou joc politic iniţiat de şeful statului. „Se joacă şi pendulează când pe-o parte, când pe alta. Testează terenul pentru că are mai multe variante. Încearcă să sugereze în scena politică că este dispus să sprijine candidatul Crin Antonescu la alegerile prezidenţiale. Ai nevoie de o a doua forţă pentru că prima este mult prea puternică. Ruperea de PSD îi va da şansa PNL şi lui Crin Antonescu să crească pentru că din Opoziţie ai mai multe şanse, a comentat Bulai. ;

Pe aceeaşi temă:

Dragnea, despre Băsescu şi Antonescu: Le stă foarte bine

Dreapta nu-l vrea pe Crin la Cotroceni

Antonescu îi dă dreptate lui Băsescu: PSD singur la prezidenţiale are o problemă

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite