Traian Băsescu: Nu a existat în zece ani de mandat nicio intervenţie a mea în favoarea cuiva

Traian Băsescu: Nu a existat în zece ani de mandat nicio intervenţie a mea în favoarea cuiva

Preşedintele României, Traian Băsescu. FOTO: David Muntean

Preşedintele României, Traian Băsescu, a declarat duminică seara, în cadrul unei intervenţii telefonice la o emisiunea a postului de televiziune B1TV, că în timpul celor zece ani de mandat de şef al statului nu a existat niciodată vreo intervenţie a sa în favoarea vreunei persoane.

Ştiri pe aceeaşi temă

Intervenţia liderului de la Palatul Cotroceni a avut loc în contextul în care directorul adjunct al Institutului pentru Politici Publice, Adrian Moraru, a declarat în timpul emisiunii că după încheierea mandatului de preşedinte al statului, Traian Băsescu va trebui să răspundă pentru fapte de trafic de influenţă.

Răspunsul lui Băsescu a venit repede: „Renunţaţi la optimism. Aţi afirmat mai înainte că sigur şi Băsescu o să dea cu subsemnatul pentru trafic de influenţă. Nu veţi găsi în zece ani o astfel de intervenţie. Aveţi libertatea să spuneţi ce vreţi. Nu a existat în zece ani nicio intervenţie în favoarea cuiva pentru că numai aşa am reusit să-mi fac treaba. Mă refer la afirmaţia care m-a privit din intervenţia lui Adrian Moraru. Ştiu că sunt destui care vor să distrugă cât se poate din ce am făcut în mandat. Preşedintele României din ultimii zece ani nu a practicat acest tip de intervenţii, când am făcut intervenţii în Guvern le-am făcut instituţional. Uitaţi povestea asta. Am intervenit ca să îl liniştesc pe domnul Moraru”, a declarat şeful statului.

Liderul de la Palatul Cotroceni a criticat şi atitudinea unor persoane din ultima persoană care îl atacă pe final de mandat.  

„Văd bucuria unora să mă lezeze în ultimele zile de mandat. Dacă ştie cineva că am făcut intervenţii în favoarea unui om de afaceri să sune şi să spună pe postul dumneavoastră.”, a adăugat Băsescu.

Fiind întrebat de cazul Alinei Bica, şeful statului a refuzat să comenteze. Fosta procuroare din fruntea DIICOT a fost arestată preventiv pentru 30 de zile în dosarul în care este cercetată pentru abuz în serviciu.

„Nu discut acest dosar pentru că nu mă priveşte. Nu am libertatea să discut o acţiune a DNA”, a precizat Băsescu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările