Traian Băsescu vrea un minister pentru fonduri UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înfiinţarea unui minister de Afaceri Europene, condus de liderul UNPR Marian Sârbu sau de consilierul prezidenţial Leonard Orban, fost comisar european, şi care să gestioneze inclusiv proiectele finanţate din fonduri UE, a fost discutată de preşedintele Băsescu cu premierul Boc,susţin surse politice, citate de Mediafax.

Preşedintele UNPR, Marian Sârbu, a negat informaţia potrivit căreia ar putea prelua conducerea noului minister pentru fonduri UE, despre a cărui înfiinţare s-a discutat azi la Palatul Victoria, unde a fost şi Traian Băsescu.

„Este o speculaţie fără niciun suport. Nu ştiu de unde a apărut aşa ceva. Nu am nicio legătură. Am fost într-adevăr la Palatul Victoria, dar nu am luat parte la întâlnirea cu prim-ministrul, ci am fost la o cu totul altă întâlnire", a declarat Marian Sârbu pentru „Adevărul".

"Varianta înfiinţării unui astfel de minister, care să gestioneze proiectele finanţate din fonduri UE, a fost analizată în discuţia preşedintelui cu premierul. Este însă o procedură de durată, fiind necesar şi avizul Parlamentului", au declarat pentru Mediafax sursele citate.

Potrivit acestora, printre persoanele care ar putea fi instalate la conducerea noului minister s-ar afla liderul UNPR Marian Sârbu şi consilierul prezidenţial Leonard Orban, fost comisar european al României.

Marian Sârbu s-a aflat joi la Palatul Victoria, în timpul întâlnirii dintre şeful statului şi premier.

Băsescu a fost joi la Guvern, înaintea unei şedinţe a şefului Guvernului cu miniştrii privind fondurile europene.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite