Traian Băsescu vrea să blocheze România

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Când
am câştigat noi, românii, ceva de pe urma războaielor purtate de Traian Băsescu?
Când am câştigat noi, românii, ceva de pe urma războaielor purtate de Traian Băsescu?

Supărat probabil pe laudele pe care economia românească, respectiv activitatea Guvernului USL, le-au primit în presa străină, Băsescu s-a hotărât să o dea pe şleau.

Invitat de Robert Turcescu în emisiune, preşedintele a zis clar şi răspicat că va face tot ce îi stă în putinţă pentru a bloca proiectul de buget, cel al descentralizării şi legea referendumului, ultima pentru ca USL să nu poată modifica la anul Constituţia. Băsescu a plusat, afirmând că va aştepta până în ultimul minut din ultima zi a termenului de 10 zile, în care este obligat constituţional să promulge legea referendumului.

Aceste intenţii ne arată că oricât de „de dreapta” s-ar proclama preşedintele, acţiunile sale îi trădează caracterul reacţionar (pentru cei care nu sunt la curent cu termenul, reacţionarismul este o ideologie politică a celor care se opun progresului).

Băsescu a ameninţat că va pune piciorul în prag şi i-a transmis lui Ponta mesajul că puţin îi pasă de banii în plus pe care vrea să îi dea medicilor rezidenţi şi profesorilor debutanţi, de majorarea bugetelor Educaţiei, Sănătăţii, sau de alocarea celei mai mari sume de până acum pentru investiţii. Lui i s-a pus pata să blocheze tot ce vrea USL să facă, pentru că.

Pentru că ce? Pentru că el este Băsescu şi, deşi 7,4 milioane de români i-au spus că le-ar fi mai bine fără el la Cotroceni şi nu sunt de acord cu ce a făcut în 8 ani de mandat, ştie el mai bine. Acum, intuiţia lui politică şi dorinţa nemărginită pentru binele ţării îi spun că trebuie să blocheze bugetul pentru 2014, pentru că, nu-i aşa, nimic nu face mai mult bine economiei unui stat decât scandalul politic continuu şi lipsa unui buget aprobat la început de an.

Ce treabă are preşedintele cu realizarea bugetului? De când are acesta atribuţii în acest domeniu? Să fie Băsescu vreun mare economist şi nu ştiam noi? Ştim cu siguranţă că îi plac tăierile, de aceea, fiind vorba mai mult de creşteri, propunerea Guvernului îl deranjează. Cum adică să fie mărite unele salarii? Cum să fie indexate pensiile? Păi PDL cum a putut să stea cu legea în vigoare nişte ani, fără să o aplice? USL de ce nu face la fel?

Sau poate e supărat pe medici, pentru că nu i-au acceptat invitaţia de a părăsi ţara, şi se gândeşte că fiind ultimul an de mandat, i-ar putea convinge dacă le forţează mâna. Cu siguranţă îl deranjează bugetul ministerului condus de vicepremierul Liviu Dragnea, dar când la conducerea aceluiaşi minister era Elena Udrea, n-a comentat nimic despre defunctul PNDI, metoda preferată a pedeliştilor de a sifona bani publici prin finanţarea unor proiecte abracadabriste.

O altă variantă ar fi aceea că Traian Băsescu se foloseşte de aceste ameninţări pentru a-i tăia avântul lui Ponta, în ceea ce priveşte comisia parlamentară care ar trebui să ancheteze modul în care preşedintele ţării şi-a cumpărat, prin intermediul fiicei cea mare, 300 de hectare de pâmânt în judeţul Călăraşi.

Nu doar România pierde ca urmare a răfuielilor politice ale preşedintelui, ci şi logica. Băsescu critică proiectul descentralizării administrative, pe care îl consideră „o prostie majoră” şi în acelaşi timp argumentează că România are nevoie de o reorganizare administrativă, care culmea, este prevăzută în proiectul de Constituţie al USL. Ce face Băsescu? Se chinuie din răsputeri să blocheze revizuirea Constituţiei, aceasta nefiind pe placul său. Ce mai contează că beneficiem de expertiza Comisiei de la Veneţia, că problemele ridicate de USL cu privire la Constituţia în vigoare sunt considerate legitime de Buquicchio şi ai lui, sau că o astfel de reorganizare se poate face doar prin modificarea Constituţiei? Simple detalii...

Băsescu e hotărât să spună stop dezvoltării României pe toate planurile, economic, şi administrativ. Cine pierde din această luptă? Ca întotdeauna, cetăţenii români. Când am câştigat noi vreodată ceva de pe urma războaielor purtate de Traian Băsescu? Ne-a ajutat cu ceva faptul că a oprit tirurile olandeze la graniţă? Ne-a ajutat faptul că a şantajat Serbia? Ne-a ajutat atitudinea sa faţă de Kosovo? Nimic din ce a făcut preşedintele nu a ajutat această ţară să se dezvolte. Dimpotrivă, abia acum, în 2013, am reuşit să ajungem la nivelul PIB-ului din 2008.

Preşedinţia lui Băsescu este pentru România ceea ce Inchiziţia a fost pentru progresul ştiinţific.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite