Traian Băsescu vine luni, la 12.30, la Adevărul Live. Ce replică are România la declaraţiile războinice ale lui Rogozin?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele României, Traian Băsescu, este invitat luni, 12 mai, începând cu ora 12.30, într-o ediţie specială a Adevărul Live. Faţă în faţă cu şeful statului se vor afla Dan Marinescu - redactor şef Adevărul - şi jurnalistul Liviu Iolu.

Preşedintele României va explica, în cadrul interviului de la Adevărul Live, care sunt implicaţiile recentelor declaraţii „războinice” făcute la adesa României de către Dmitri Rogozin - vicepremierul Rusiei. Acesta a scris pe Twitter -furios după refuzul României de a acorda accept de survol peste teritoriul ţării noastre avionului în care se afla - că data viitoare va veni cu un bombardier nuclear. Tot pe celebra reţea socială oficialul rus a mai scris despre români că vor afla curând „cine sunteţi de fapt”.

Care sunt implicaţiile asupra României a acestor declaraţii ale unui oficial rus de rang înalt şi care este reacţia oficială a ţării noastre vom afla luni de la Traian Băsescu pe live.adevarul.ro

În această ediţie specială Traian Băsescu va vedea şi cel mai recent sondaj - Adevărul despre România - realizat de INSCOP Research la comanda ziarului „Adevărul”. Surprizele din acest sondaj de opinie care arată cum sunt clasate partidele cu două săptămâni înainte de alegerile Europarlamentare vor fi de asemenea analizate de preşedintele României.

Între temele de discuţie se vor afla mai multe evenimente interne care au încins atmosfera publică precum scandalul femeii îmbrincite la Nana în timpul unei vizite a deputatului PMP Elena Udrea dar şi dezbaterea asupra legalităţii sprijinului pe care Preşedintele îl acordă Partidului Mişcarea Populară. 

Intră luni, de la 12.30 pe live.adevarul.ro si întrebările tale vor fi adresate Preşedintelui României.


Citeşte şi:

Preşedintele Traian Băsescu, după ameninţările lui Rogozin: Vizita lui Ponta în Rusia ar fi nepotrivită

Preşedintele Traian Băsescu a declarat duminică, la Digi 24, că ameninţările vicepremierului rus Dmitri Rogozin au fost, probabil, proferate sub influenţa alcoolului şi a avertizat că, în acest context, o potenţială vizită a premierului Victor Ponta în Federaţia Rusă ar fi nepotrivită.

Ponta, despre declaraţiile lui Rogozin: E un provocator, dar Băsescu e ultimul care poate fi ironic legat de băuturi alcoolice

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin are un rol provocator şi este un personaj politic care nu are ce căuta în România, dar declaraţiile sale impuneau o întâlnire a autorităţilor române cu preşedintele Traian Băsescu, comandantul suprem, care se plimba însă cu Udrea prin Arad, a afirmat premierul Ponta.

Rogozin, bufonerie cu girul lui Putin

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin este cunoscut pentru declaraţiile şocante, însă este evident faptul că se bucură de sprijinul Kremlinului atunci când ameninţă România şi Moldova, spun analiştii.

Ponta: Dacă judecătorii CCR decid că Băsescu a încălcat Constituţia, iar el continuă să susţină PMP, îl suspendăm

Premierul Victor Ponta a declarat, duminică seara, la Antena 3, că aşteaptă decizia CCR cu privire la implicarea preşedintelui Traian Băsescu în campania electorală a Partidului Mişcarea Populară. În cazul în care Curtea va decide că liderul de la Cotroceni a încălcat Legea fundamentală, iar acesta continuă să susţină formaţiunea condusă de Eugen Tomac, Ponta a ameninţat că va propune declanşarea unei noi proceduri de suspendare.

Campania electorală, un plocon între „naşul“ Băsescu şi „finul“ Ponta

A doua săptămână de campanie electorală nu s-a desfăşurat cu mult diferit faţă de cea dintâi. Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta au continuat atacurile reciproce, au monopolizat spaţiul mediatic şi au oferit Curţii Constituţionale mai multe teme de gândire.

VIDEO INTERVIU Traian Băsescu, la Adevărul Live: România, punte între Est şi Vest? Pe punte pot trece toţi şi cu pasul, şi cu tancul

Preşedintele Traian Băsescu spune că România nu poate fi o punte între Rusia şi Occident. Şeful statului crede că în spatele conflictului din Ucraina se ascunde dorinţa Rusiei de a-şi recăpăta accesul la gurile Dunării

VIDEO INTERVIU Traian Băsescu, la Adevărul Live: „Rusia nu şi-a respectat cuvântul dat Ucrainei“

Preşedintele susţine că Rusia nu a respectat acordul semnat la Budapesta împreună cu SUA şi cu Marea Britanie prin care s-a angajat să garanteze integritatea teritorială a Ucrainei

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite