Băsescu, către subsecretarul de stat SUA: Sper ca micile neîntelegeri să nu afecteze substanţa relaţiilor noastre

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a primit-o, vineri seară, la Palatul Cotroceni pe subsecretarul de stat al SUA, Victoria Nuland. În cadrul întâlnirii s-au discutat subiecte despre relatiile bilaterale, probleme regionale şi eforturile de consolidare a statului de drept.

Primirea doamnei Victoria Nuland, adjunct al Secretarului de Stat pentru Europa şi Eurasia al Statelor Unite ale Americii:

Traian Băsescu: Imi pare bine sa vă văd pentru a doua oară în Bucureşti. Este o onoare pentru noi să vă avem aici. Cred că sunteţi obosită după lungul zbor prin Europa.

Victoria Nuland: Sunt plătită să nu fiu obosită, ca şi dumneavoastră.

Traian Băsescu: Este o plăcere să discutăm despre problemele care vă aduc în România.

Victoria Nuland: Şi alianţa noastră este foarte importantă.

Traian Băsescu: Sper ca micile neînţelegeri să nu afecteze substanţa relaţiilor noastre.

Victoria Nuland: Sunt aici să celebrez 10 ani de parteneriat, să vorbim despre ce avem în prezent şi despre ce vom face în viitor.Vizita adjunctul Secretarului de Stat pentru Europa şi Eurasia al Statelor Unite ale Americii, Victoria Nuland, de la Palatul Cotroceni, a durat aproximativ o oră. O fotografie care îi înfăţişează pe cei doi oficiali a fost publcată pe pagina de Facebook a ambasadei SUA la Bucureşti.

Subsecretarul de stat al Statelor Unite a ajuns la Palatul Cotroceni, in jurul orei 20.00. Câteva zeci de oameni protestează în faţa reşedinţei şefului de stat, scandând lozici împotriva sa.


  „Ora 20.15, Palatul Cotroceni, Salonul Albastru - primirea doamnei Victoria Nuland, adjunct al Secretarului de Stat pentru Europa şi Eurasia al Statelor Unite ale Americii“, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Subsecretarul american de stat, Victoria Nuland, a sosit astăzi în România, într-o vizită de două zile şi se va întâlni şi cu ministrul de Externe Titus Corlăţean. La discuţii nu vor participa, însă, premierul Victor Ponta şi nici preşedintele Senatului, Crin Antonescu, întrucât  acesta din urmă nu a fost invitat.

Întâlnirea dintre ministrul de Externe Titus Corlăţean şi Victoria Nuland va avea loc sâmbătă, de la ora 09.00, la sediul MAE. Corlăţean a insistat că are mandat să îl reprezinte pe Victor Ponta. “Programul premierului era făcut de multă vreme, aşa încât, din motive obiective, acel program nu a putut fi schimbat şi am tot mandatul premierului să pot discuta orice fel de aspect pe care şi partea americană şi partea română le consideră necesare”, a spus Corlăţean.

Potrivit site-ului Guvernului, premierul Victor Ponta nu are programate, în următoarea perioadă, evenimente publice. Vicepremierul Liviu Dragnea, preşedinte executiv al PSD, a declarat astăzi că premierul Victor Ponta ar fi plecat din ţară. Întrebat dacă este vorba despre o vizită privată sau oficială, Dragnea a refuzat să răspundă.

Contactat de “Adevărul”, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mirel Palada, a declarat că nu are detalii referitoare la programul premierului, întrucât se află în concediu în Austria.

Materiale pe aceeaşi temă:

Victor Ponta nu are timp să se întâlnească cu subsecretarul de stat american

Titus Corlăţean a anunţat că premierul Victor Ponta nu se va întâlni cu subsecretarul de stat american Victoria Nuland fiindcă „programul premierului era făcut de multă vreme“.

Gyorgy Frunda, despre vizita secretarului de stat SUA: Unchiul Sam ne priveşte cu superioritate. Nu suntem colonie

Gyorgy Frunda, consilierul premierului pentru politică externă, a declarat, pentru ziare.com, că simte o atitudine de superioritate din partea SUA, referindu-se la vizita secretarului de stat adjunct american în Romania, Victoria Nuland, care spune că vine la Bucuresti pentru a discuta despre funcţionarea statului de drept.

Sebastian Ghiţă: Frunda bate câmpii. Declaraţiile unor consilieri fără relevanţă nu pot afecta relaţia România-SUA

Deputatul PSD Sebastian Ghiţă a comentat declaraţia făcută de consilierul premierului Victor Ponta, Gyorgy Frunda, şi a opinat că acesta din urmă “bate câmpii”.

Statul de drept, din nou sub lupa SUA. Cine este Victoria Nuland, emisarul american în România

Mâna dreaptă a secretarului american de stat John Kerry, Victoria Nuland, se va afla în acest weekend la Bucureşti, pentru a discuta cu preşedintele Traian Băsescu şi cu ministrul de Externe Titus Corlăţean, dar şi cu reprezentanţi ai societăţii civile, despre eforturile depuse de România în vederea întăririi statului de drept.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite