Traian Băsescu: Cât timp îl mângâi între corniţe pe premierul Ponta, nu ai cum să generezi venirea la putere a PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedimte al României Traian Băsescu a vorbit luni seară, în cadrul unei emisiuni la TVR, despre ultimele evenimente de pe scena politică românească, dar şi despre probleme despre geopolitică.

Întrebat cum ar caracteriza primele două luni de mandat ale preşedintelui Klaus Iohannis, Băsescu a sugerat că actualul lider de la Palatul Cotroceni ar avea ca stil politc, un model consensualist.

„Cred că este devreme. Ce nu îi putem reproşa este lipsa de voinţă şi de mesaje corecte. Cred că este devreme să judecăm un preşedinte. Ce cred că nu se va realiza din dorinţele dumnealui este să guverneze cu un Guvern PNL. Atâta timp cât îl mângâi între corniţe pe premierul Ponta, nu ai cum să generezi venirea la putere a PNL”, a declarat fostul preşedinte al României.

Traian Băsescu a dat şi unele sfaturi în ceea ce priveşte modul în care un preşedinte care îşi vrea fostul partid la guvernare, trebuie să se comporte cu premierul. 

„Nu aş pune presiune pe premier, nu aş da comunicate „am convenit, ne-am pupat, ne-am înţeles“. Este grea schimbarea de la primăria Sibiului la primăria ţării. Eu veneam după cinci mandate de ministru, primar al Capitalei. Nu văd presiunea schimbării şi nu cred că aşa se poate produce declicul schimbării de putere la nivelul Executivului”, a adăugat fostul lider de la Palatul Cotroceni. 

Într-o scurtă concluzie, Băsescu a sugerat că schimbarea guvernului nu este posibilă în prezent deoarece PNL nu are o majoritate pe care să se bazeze.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite