Traian Băsescu: Tăricene, este timpul să te retragi din politică pentru că mintea ta generează rebuturi tot mai mari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte Traian Băsescu a taxat, pe Facebook, gestul lui Călin Popescu Tăriceanu de a-i cere preşedintelui Klaus Iohannis să le schimbe din funcţie pe Laura Codruţa Kovesi şi pe Livia Stanciu. Băsescu aminteşte şi de bileţul roz din 2006.

Fostul şef al statului, Traian Băsescu, a postat pe facebook un mesaj intitulat „Evoluţia cancerigenă a lui Tăriceanu“, în care prezintă două momente în care actualul preşedinte al Senatului a încercat să intervină în actul de Justiţie.

Anul 2006 – printr-un bileţel secret, în calitate de prim ministru, cerea Preşedintelui României să facă trafic de influenţă în justiţie pentru a proteja un inculpat - Patriciu. Anul 2015 – printr-o scrisoare oficială, în calitate de Preşedinte al Senatului, cere Preşedintelui României decapitarea justiţiei pentru a proteja un inculpat - Şova. Tăricene, este timpul să te retragi din politică pentru că mintea ta generează rebuturi tot mai mari, iar avansarea în vîrstă nu ţi-a adus înţelepciune, ci semne vădite de decrepitudine agresivă“, a scris Băsescu. 

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, împreună cu alţi patru parlamentari PLR, i-au transmis o scrisoare preşedintelui Klaus Iohannis, în care îi cer sancţionarea şefei DNA, Laura Codruţa Koveşi, şi a şefei ÎCCJ, Livia Stanciu. Solicitarea celor cinci aleşi vine după ce DNA a cerut toate înscrisurile de la Comisia de Regulament a Senatului din ultimii doi ani, care îl vizează direct pe senatorul PSD Dan Şova.

„Servitor al mafiei, angajat la PSD“

Fostul ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu, descalifică gestul lui Tăriceanu de a-i cere preşedintelui demiterea lui Kovesi şi Stanciu.  „Comportamentul domnului Tăriceanu nu are nicio legătură cu funcţia şi atribuţiile unui preşedinte al Senatului României, ci cu atribuţiile unui servitor al mafiei, angajat la Ponta si PSD. El nu urmăreşte respectarea legii, ci încălcarea ei prin orice mijloace. Domnul Tăriceanu nu mai reprezintă românii, ci este agentul activ al PSD şi al lui Ponta în lupta acestora cu anticorupţia, statul de drept şi legile României. Domnule Tăriceanu, numai CSM are atribuţii de inspecţie judiciară. Cer demisia imediată a lui Tăriceanu. Azi am fost aproape de o catastrofă prin tentativa de dezincriminare a conflictului de interese. Domnul Tăriceanu continuă să împingă România spre buza prăpastiei. Să plece şi să ne lase în pace. Românii nu îl plătesc să slujească mafia“, spune Predoiu.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite