Traian Băsescu a revenit la Cotroceni. Primele decrete semnate de preşedinte în anul 2013

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu a semnat primele decrete pe anul 2013   FOTO Adevarul
Traian Băsescu a semnat primele decrete pe anul 2013   FOTO Adevarul

După Sărbătorile de Iarnă, petrecute în Covasna sau pe Valea Prahovei, preşedintele Traian Băsescu a revenit la Cotroceni. În prima zi de lucru din 2013, preşedintele a semnat o serie de decrete, printre care şi cel al numirii viitorului ambasador român pentru Confederaţia Elveţiană şi Principatul Liechtenstein.

Noul ambasador al României pentru confederaţia Elveţiană şi Principatul Liechtenstein va fi Anca Opriş, care a primit aviz favorabil din partea comisiilor din Camera Deputaţilor şi Senat.

România nu are o ambasadă în Liechtenstein, reprezentarea diplomatică şi consulară a României în Principat fiind asigurată de Ambasada României în Elveţia.

Tot marţi, preşedintele Traian Băsescu a semnat Decretul pentru supunerea spre ratificare Parlamentului a Protocolului cu privire la preocupările poporului irlandez referitoare la Tratatul de la Lisabona, semnat la Bruxelles, la 13 iunie 2012 şi Decretul pentru supunerea spre ratificare Parlamentului a Protocolului adiţional Nagoya - Kuala Lumpur privind răspunderea şi repararea prejudiciului, încheiat la Nagoya la 15 octombrie 2010, deschis spre semnare la 7 martie 2011 şi semnat de România la 11 mai 2011 la New York, la Protocolul de la Cartagena privind biosecuritatea, adoptat la Montreal la 29 ianuarie 2000, la Convenţia privind diversitatea biologică (semnată la 5 iunie 1992, la Rio de Janeiro).

Şeful statului a mai semnat şi Decretul pentru supunerea spre ratificare Parlamentului a Acordului privind RACVIAC - Centrul pentru Cooperare în domeniul Securităţii, adoptat la Budva, la 14 aprilie 2010, şi semnat de România la 18 februarie 2011, la Zagreb.

Preşedintele Traian Băsescu a revenit la Cotroceni, după ce şi-a petrecut ultimele zile de vacanţă alături de soţia sa, Maria Băsescu, pe pârtiile de pe Valea Prahovei.
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite