Traian Băsescu: Republica Moldova nu va fi membră a UE niciodată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PMP Traian Băsescu a afirmat că Republica Moldova nu va fi membră a UE în următoarele două decenii, arătând că şi România ar avea mult de câştigat din unirea cu Republica Moldova.

"Republica Moldova nu va fi membră a Uniunii Europene niciodată sau nu în următorii 20-30 de ani. Tentativa de a extinde prin acordul de asociere Uniunea Europeană în Ucraina şi Republica Moldova a avut reacţie imediată din partea Rusiei: anexarea Crimeei şi ocuparea estului Ucrainei”, a spus Traian Băsescu, la Şcoala de Vară a PMP.

Fostul preşedinte a arătat că decretul de aderare a Transnistriei la Federaţia Rusă a fost o reacţie la intenţia de extindere a UE. ”Să nu credeţi că ce a a făcut zilele trecute Şevciuk (Evgheni Şevciuk, liderul regiunii separatiste - n.red.), când a declarat Transnistria parte a Federaţiei Ruse, nu este tot o reacţie la Acordul de Asociere al Moldovei la UE. Deci Moscova a spus clar «stop» pentru că dacă nu se stopează extinderea UE şi a NATO riscăm război în regiune”, a spus preşedintele PMP.

Băsescu a pledat, din nou, pentur unirea României cu Republica Moldova. ”Nu este o favoare pe care România ar face-o Republicii Moldova, ci, în mod egal, şi România ar avea extrem de mult de câştigat dacă se face unirea”, a mai precizat Băsescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite