Traian Băsescu: Prezidenţialele aduc o armată de nulităţi. Diaconescu, cel mai potrivit pentru preşedinte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu FOTO Mediafax
Traian Băsescu FOTO Mediafax

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, la Sinaia, că prezidenţiale aduc pe scena politică o armată înteagă de nulităţi care cred că pot fi preşedinţi ai României. Şeful statului a pledat pentru Cristian Diaconescu, care are, în opinia sa, profilul şi pregătirea pentru această funcţie.

Traian Băsescu a arătat, în discursul susţinut la Congresul Organizaţiei de femei a PMP, că acest partid a fost unul ”fraged” în alegerile europarlamentare, şi a mărturisit că în proiecţia pe care a făcut-o, înainte de înfiinţarea formaţiunii, nu îşi punea problema intrării PMP în competiţia electorală în 2014, potrivit Mediafax.

”Iată că aţi trecut cu succes de prima competiţie şi vă pregătiţi de următoarea, cea pentru prezidenţiale, care aduce pe scena politică o armată înteagă de nulităţi care cred că pot fi preşedinţi ai României. Nu am să îi enumăr, pentru că nu vreau să jignesc pe nimeni, azi”, a comentat Băsescu.

El a mai menţionat că a optat pentru varianta Cristian Diaconescu, când a fost consultat înainte de Congresul de alageri din PMP, precizând că acesta a fost secretar de stat, ministru de Externe, ministru de Justiţie.

”Pregătirea lui Cristi Diaconescu este exact pe profilul unui preşedinte”, a afirmat preşedintele Băsescu, adăugând că acesta este un cunoscător al detaliilor şi al politicii externe, şi care, chiar fiind într-un guvern condus de Adrian Năstase, a pus bazele a ceea ce astăzi înseamnă justiţia din România.

”Aş spune că un bun cunoscător al politicii externe, care alături de alţi miniştri de justiţie a contribuit la evoluţia justiţiei de astăzi, nu poate fi o recomandare mai bună pentru a candida”, a comentat Traian Băsescu.
Şeful statului a mai susţinut că Diaconescu este ”un om a cărui onestitate nu poate fi pusă sub semnul întrebării”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite