Traian Băsescu: Dacă eram premier la ora asta, ori Dragnea era dat cu capul de toţi pereţii, ori avea demisia mea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat, miercuri seară, în cadrul unui interviu acordat unui post de televiziune, faptul că este inadmisibil că Liviu Dragnea le cere miniştrilor să aibă un anumit comportament, susţinând că dacă era el prim-ministru ori demisiona, ori Dragnea era „dat cu capul de toţi pereţii”.

„După părerea mea, Dragnea este într-un proces de restabilire a autorităţii lui în partid. După pierderea alegerilor, şi Ponta, şi Dragnea au rămas într-o situaţie dificilă, pentru că partidul le-a atribuit amândurora responsabilitatea pierderii alegerilor. Premierul, într-un fel sau altul, începuse să se scoată, Dragnea se ducea tot la fund, din punctul de vedere al autorităţii sale în partid, mai ales după ce a fost şi condamnat. A avut însă norocul susţinerii partidului şi a preşedintelui Ion Iliescu. A fost votat de partid şi Dragnea, după părerea mea, a intrat într-o campanie de reconsolidare a poziţiei lui în partid şi nu dă doi bani pe avariile pe care i le produce lui Ponta în această politică de refacere a autorităţii lui”, a comentat Traian Băsescu felul în care  Dragnea a reuşit să ajungă la conducerea PSD.

„Ieşirea asta lui Dragnea în care îi cheamă el pe miniştri este inadmisibilă. Dacă eram premier la ora asta, ori Dragnea era dat cu capul de toţi pereţii, ori avea demisia mea”, a subliniat fostul preşedinte al României, politician care a fost în urmă cu aproape 15 ani coleg de partid cu Liviu Dragnea. 

Băsescu a vorbit şi despre faptul că noua metodă de guvernare, aceea de a cere mai întâi acordul politicienilor din PSD, apoi să urmeze muncă alături de colegii din Executiv. 

„Este clar că premierul Ponta va trebui să ia aprobări de la partid de acum înainte pentru orice. Eu nu aş fi ajuns niciodată în această situaţie”, a adăugat fostul lider de la Palatul Cotroceni.

Traian Băsescu i-a făcut şi o scurtă caracterizare lui Dragnea: „Liviu Dragnea a fost unul din cei pe care îi simpatizam când eram în PDL. Îl simpatizam pe Dragnea, este tipul omului de la ţară, isteţ, crescut între blocuri. Multă instruire nu are, dar e isteţ şi a luat şmecheria oraşului”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite