Traian Băsescu: PMP a făcut să nu fie unanimitate la Hellvig. Ar fi fost ridicol! Au salvat democraţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fotul preşedinte Traian Băsescu, din nou la sediul PMP FOTO Mediafax
Fotul preşedinte Traian Băsescu, din nou la sediul PMP FOTO Mediafax

Fostul preşedinte Traian Băsescu a venit astăzi, din nou, la sediul PMP pentru a-i felicita pe cei câţiva parlamentari că au votat împotriva numirii în fruntea SRI a lui Eduard Hellvig, evitând, astfel, unanimitatea.

„Primul motiv pentru care am venit a fost să-i felicit pentru că ieri au salvat democraţia. Mic partid cum sunt, ieri au făcut să nu fie unanimitate la votul pentru Hellvig. Cum ar fi sunat: „şef SRI votat în unanimitate“. Era ridicol! Eu i-am felicitat că au avut tăria să voteze împotrivă din motivele pe care ei le ştiu. Pe de altă parte, vin şi discut cu ei. Nu stabilim nimic. Nu le stabilesc programul sau priorităţile. Primul meu obiectiv este de a le transfera experienţa pe care o am, nu în ce să facă, ci în ce să nu facă. În 25 de ani de politică am intrat în experienţe, unele bune, altele rele. Din cele rele vreau să le spun să nu le repete şi ei pentru că de asta este nevoie de partide noi. De exemplu, compromisuri de genul soluţiei imorale“, a spus Traian Băsescu, la ieşirea din sediul PMP.

Eduard Hellvig a devenit începând, de ieri, al cincilea şef al SRI, după un mandat de opt ani al lui George Maior. Eduard Hellvig a arătat că, în ciuda unor mici critici, se bucură de o majoritate parlamentară fabuloasă: a primit 498 de voturi favorabile şi numai 15 voturi împotrivă( ale parlamentarilor PMP şi PLR), infinit mai puţine decât, spre exemplu, cele 123 de voturi „împotrivă” primite de George Maior, în 2006.

Fostul preşedinte Traian Băsescu  a criticat vehement propunerea preşedintelui Klaus Iohannis pentru şefia SRI în persoana lui Eduard Hellvig.  „Premierul de la Grivco' reuşeşte să nominalizeze pentru şefia SRI un om al lui Voiculescu. Şocant!!!“, a scris Băsescu, pe Facebook, imediat după anunţul lui Iohannis.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite