Traian Bãsescu va participa la lucrãrile Consiliului European de toamnã

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu
Traian Băsescu

Preşedintele Traian Bãsescu participã, joi şi vineri, la lucrãrile Consiliului European de toamnã de la Bruxelles.

Reuniunea Consiliului European din aceastã lunã are ca obiectiv marcarea progresului înregistrat în implementarea deciziilor Consiliului din iunie în domeniul creşterii economice şi pregãtirea deciziilor privind consolidarea Uniunii Economice şi Monetare, care se vor lua la reuniunea ce va avea loc în luna decembrie.

Discuţiile se vor concentra asupra mãsurilor de consolidare a Uniunii Economice şi Monetare şi vor avea în vedere, în principal, crearea unui cadru integrat bugetar şi de politici economice. De asemenea, liderii europeni vor aborda şi crearea unei Uniuni Bancare.

Pe 14 septembrie, Bãsescu declara, la Bruxelles, dupã o întrevedere cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, şi preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, cã i-a asigurat pe aceştia cã România va fi parte a Uniunii Bancare.

El a precizat cã argumentul principal pentru care România doreşte sã fie parte a Uniunii Bancare, chiar dacã nu este în zona euro, este legat de faptul cã 85% din piaþa banking-ului românesc este ocupatã de bãnci din zona euro.

'Nu putem rãmâne în afara structurilor de decizie, atâta timp cât bãncile care opereazã pe teritoriul României sunt bãnci din zona euro, preponderent', a explicat Traian Bãsescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite