Traian Băsescu, mesaj acid la adresa Antena 3, după ce fostul preşedinte FNI, Nicolae Popa, a fost portretizat drept o victimă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a reacţionat pe pagina personală de Facebook după ce postul de televiziune Antena 3, l-ar fi prezentat pe fostul preşedinte al FNI, Nicolae Popa drept o victimă a justiţiei. Fosta şefă a DNA este cercetată penal de Secţia specială pentru investigarea magistraţilor într-un dosar ce priveşte aducerea din ţără a lui Popa, la acea dată fugar în Indonezia.

„Să vină Nicolae Popa la televizoarele patriei!

Da...Nicolae Popa, prezentat de Antena 3 ca victimă, trebuie să vină la toate televizoarele patriei să ne explice cum el, care a jefuit peste 300 000 de români, a fost adus în ţară ilegal şi abuziv. 

Propagandiştii televizaţi specializaţi în dezinformare Abraham, Chireac, Gâdea, Badea, Buşcu şi mulţi alţii au nevoie să-şi întărească echipa cu un om calificat cunoscător al „drepturilor omului” care a devalizat FNI furând banii a peste 300 000 de români. 

Nicolae Popa trebuie integrat rapid în echipele de dezinformare care bântuie zilnic televiziunile pentru că este calificat să explice cum a putut abuzivul Stat Român să-i încalce „drepturile” de condamnat, stricându-i şederea tihnită de sub soarele Indoneziei, în frumoasa staţiune turistică Bali.

Hai Gâdea, hai Buşcu, hai Chireac, hai Abraham, hai Badea, hai.......strigaţi, chemaţi oameni în stradă, condamnaţi cu mânie şi cu pumnul ridicat Regimul Băsescu, rupeţi-vă „în direct” hainele de pe voi, puneţi filmuleţe cu borfaşii de rang înalt care au primit sacoşe cu bani de la FNI şi nu uitaţi să vă puneţi pe ecran sloganul „DREPTATE PENTRU NICOLAE POPA !”

Să vină Nicolae Popa la televizoarele patriei !”, a scris fostul şef al statului pe Facebook.

Nicolae Popa a declarat duminică că se aşteaptă şi la "alte bucurii" referitoare la personaje din dosarul deschis în legătură cu extrădarea sa. "Implicarea directă a lui Băsescu este o chestiune notorie deja. Toţi cei care au participat atât la comisia rogatorie, care au fost în avionul cu care am fost extrădat, care au participat la «discuţiile informale» cu autorităţile indoneziene, eu cred că ar trebui să răspundă", afirmă el.

Procurorii Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie au anunţat, vineri seară, că o acuză oficial pe Laura Codruţa Kovesi că ar fi primit peste 280.000 de lei de la Sebastian Ghiţă în legătură cu aducerea în ţară a lui Nicolae Popa.

Pe 9 decembrie anul trecut,Sebastian Ghiţă a anunţat, că a reclamat-o la Secţia pentru anchetarea magistraţilor pe Codruţa Kovesi pentru constituire de grup infracţional organizat. Acesta susţinea că Kovesi i-ar fi cerut să plătească avionul pentru aducerea lui Nicolae Popa. A doua zi, Adina Florea cea care ar fi trebuit să-i ia locul lui Kovesi la şefia DNA, a anunţat că ea va analiza plângerea lui Ghiţă.

Parchetului General a mai cercetat această cauză şi a ajuns la concluzia că de extrădarea lui Nicolae Popa s-a ocupat Ministerul de Interne, nu DNA. Poliţia Română a reacţionat anul trecut şi a spus că în cazul aducerii în ţară au fost respectate procedurile.

"Procedura a fost derulată de către structurile specializate ale Ministerului Afacerilor Interne, conform OUG 34/2006, privind achiziţiile publice. În cadrul acestor activităţi, negocierile au fost purtate cu trei operatori economici de profil, câştigând oferta cea mai mică. Semnarea contractului şi decontarea acestuia au intrat în sarcina Poliţiei Române. Costurile au fost achitate integral de către instituţie, operatorului economic câştigător, suma fiind asigurată din bugetul Ministerul Afacerilor Interne", explică Poliţia Română, în 2017.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite