Traian Băsescu a luat lecţii de pilotaj în Turcia într-un simulator pentru F16: „Într-o aeronavă reală aş fi mort acum“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a urcat la manşa unui simulator pe care sunt instruiţi piloţii pentru avioanele de luptă F16, în ultima zi a vizitei sale de stat în Turcia. El a vizitat, la Ankara, Centrul Naţional de simulare pentru pregătirea piloţilor.

Preşedintele a pilotat un avion F-16 asupra căruia s-a tras dintr-o aeronavă inamică.

Ulterior, pe contul de Facebook al preşedintelui au fost publicate două fotografii din timpul acestei vizite. Una dintre arată înfăţişează corpul simulatorului, iar într-o alta se vede cum doi instructori îi prezintă lui Băsescu bordul avionului.

image

Joi, Traian Băsescu a vizitat şi „Platforma de producţie a Corporaţiei pentru Industriile Aerospaţiale din Turcia“, unde poate fi asigurată întreţinerea avioanelor F16. Şeful statului român a primit, la sosirea la Centrul naţional de simulare pentru piloţi din Ankara o plachetă comemorativă şi un tablou cu stema României înconjurată de flori roşii.

Oficialii militari turci i-au explicat preşedintelui cum trebuie să se aşeze, cum să îşi ţină picioarele, unde trebuie să se uite şi care sunt principalele comenzi ale aparatului de zbor.

După ce s-a aşezat, având în faţă bordul de comandă al avionului, preşedintele a intrat în simulatorul propriu-zis - o cupolă care simulează tot ce vede pilotul în jurul său în timpul zborului.

Lângă şeful statului s-au aflat în permanenţă cei doi oficiali militari turci, care i-au explicat ce trebuie să facă şi în ce situaţie de zbor se află. Ei i-au spus preşedintelui că are în dreapta o aeronavă şi că trebuie să întoarcă avionul pentru a se feri de aceasta. Pe ecranul simulatorului s-a văzut că asupra avionului în care era preşedintele s-a tras.

"Într-o aeronavă reală aş fi mort acum", a spus preşedintele râzând.

La final, după câteva minute, preşedintele le-a mulţumit celor care l-au însoţit în simularea de zbor şi a ieşit din simulator.

La ieşirea din Centrul naţional de simulare pentru instruirea piloţilor preşedintele s-a fotografiat alături de membrii delegaţiei şi de reprezentanţii instituţiei.

Simulare: Băsescu a pilotat un avion F-16 asupra căruia s-a tras dintr-o aeronavă inamică

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite