Traian Băsescu: „La Bucureşti este un protest curat, dar la Roşia Montană este fabricat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Traian Băsescu FOTO Eduard Enea
Preşedintele Traian Băsescu FOTO Eduard Enea

Preşedintele Traian Băsescu a declarat duminică, într-o emisiune televizată, că protestul faţă de exploatarea de la Roşia Montană, organizat în Bucureşti, este unul „curat“, în timp ce la Roşia Montană a fost „fabricat“.

„Ceea ce se întâmplă în Bucureşti şi în multe alte oraşe ale ţării m-a făcut să adopt o poziţie neutră faţă de proiect, dar am obligaţia să dau o informaţie corectă şi, în timp ce sunt de acord cu dreptul acestor oameni de a se manifesta, cum sunt de acord şi cu cei de la Roşia Montană, am un comentariu: aici este un protest curat, acolo este unul fabricat, chiar dacă pe fond au dreptate, oamenii vor locuri de muncă“, a declarat preşedintele Băsescu, într-o emisiune difuzată de Pro TV.

Totodată, preşedintele a arătat că „nu  exclude“ un referendum pe subiectul Roşia Montană, însă a precizat că „trebuie aşteptat momentul potrivit, la care polarizarea să devină mai puternică“.

„Pot să-l declanşez mâine, aveţi certitudinea că vor veni 50% dintre români? Trebuie aşteptat momentul potrivit, unul la care polarizarea să devină mai puternică sau dezamorsarea conflictului, în urma unor explicaţii. Nu exclud un referendum pe Roşia Montană“, a mai spus preşedintele.

Întrebat dacă are de gând să discute cu protestatarii din Piaţa Universităţii, şeful statului a opinat că aceştia „ar respinge orice contact cu oameni politici“. „Deocamdată, au avut contact cu comisia parlamentară“, a mai spus el.

  Materiale pe aceeaşi temă:

Traian Băsescu: „Probabil că o să ies din politică doar cu picioarele înainte“

Traian Băsescu: „Cred că PSD va avea un candidat la prezidenţiale. Îi admir ca partid, îi dezaprob ca politică“

Băsescu: Soros a renunţat la Roşia Montană. Nu este adevărat că el e în spatele ONG-urilor

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite