Traian Băsescu, întâlnire cu candidaţii la şefia parchetelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laura Codruţa Kovesi aşteaptă decretul de numire în fruntea DNA Foto. Adevărul
Laura Codruţa Kovesi aşteaptă decretul de numire în fruntea DNA Foto. Adevărul

Preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit, în această săptămână, la Palatul Cotroceni, cu toţi candidaţii propuşi pentru funcţiile de conducere ale Parchetului General, DNA şi DIICOT, conform unor surse politice.

Traian Băsescu urmează să aibă ultimul cuvânt privind numirile în fruntea parchetelor. Şeful statului poate semna decretele de numire în funcţie sau poate refuza motivat una sau mai multe candidaturi.

Cele şase avize pozitive ale candidaţilor propuşi pentru funcţiile de conducere de la Parchetul General, DNA şi DIICOT au fost trimise vineri de către Ministerul Justiţiei la Palatul Cotroceni.

Toţi cei şase candidaţi propuşi pentru funcţiile de conducere au primit, joi, aviz pozitiv din partea Secţiei pentru procurori a CSM.

Dintre cei şase candidaţi intervievaţi la CSM, Laura Codruţa Kovesi, propusă la şefia DNA, Bogdan Licu, propus prim-adjunct al procurorului general, şi Codruţ Olaru, propus în funcţia de adjunct al procurorului general, au primit aviz pozitiv cu unanimitate de voturi din partea Secţiei pentru procurori a Consiliului.

Tiberiu Niţu, propus pentru funcţia de procuror general al Românei, Alina Bica, propusă la şefia DIICOT, şi Elena Hosu, propusă procuror-şef adjunct la DIICOT, au fost avizaţi favorabil cu majoritate de voturi.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite