VIDEO Traian Băsescu: Nu mă treceţi în categoria naivilor care cred că Udrea poate câştiga alegerile. Nu voi candida la şefia PMP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a declarat astăzi, la Adevărul Live, că se va înscrie în PMP după încheierea mandatului de şef al statului, dar va rămâne simplu membru, fără a candida la şefia partidului.

„Din 22 decembrie mă înscriu în PMP şi îmi reorganizez viaţa de om liber. Bineînţeles că va fi un congres al PMP, dar nu cu mine candidat la funcţia de preşedinte al partidului. Sunt în viaţa politică din 1992 ca om politic, angajat. În septembrie 1992 am candidat din partea partidului domnului Roman, deci de atunci am devenit om politic. Nu am fost niciodată în FSN, am venit mai târziu.După atâţia ani de stat în politică, în mod categoric îţi dai seama că nu te poate interesa leadership-ul unui partid, dar mă interesează să ajut acest partid nou să fie un alt fel de partid. Eu am vorbit tot timpul despre nevoia de modernizare a clasei politice şi acum vedem că e o nevoie care aproape că ţine de siguranţa naţională. Avem nevoie de o clasă politică extrem de responsabilă“, a spus Băsescu.

Şeful statului a vorbit despre soluţiile imorale la care a decurs în tiumpul celor două mandate de şef al statului.

„Toate partidele au făcut compromisuri uriaşe, cu mine în fruntea acestui compromis. Avem nevoie de un partid nou care să nu aibă agăţate compromisurile urâte, de genul celui pe care l-am făcut când am adus partidului lui Voiculescu la guvernare. A fost o soluţie imorală. Pe de altă parte, am acoperit-o cu nevoia de a avea un guvern majoritar în care să nu fie PSD. Tipul acesta de compromisuri grosiere nu mai trebuie făcut.Ne trebuie partide care să facă alianţe politice morale. Şi alianţa cu PSD a PDL a fost o soluţie politică în care m-am iluzionat că vom avea majoritatea cu care să revizuim Constituţia şi s-a dovedit o alianţă toxică.  Sigur, PMP e un partid nou care abia s-a aşezat“, a mai spus Traian Băsescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite