Traian Băsescu împlinește 61 de ani. Ce îi dorești preşedintelui României?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele României Traian Băsescu împlinește, duminică, 61 de ani. O parte dintre politicieni l-au felicitat încă de sâmbătă.

Potrivit astrologilor, nativii născuți în zodia Scorpionului au un caracter puternic, sunt hotărâți și tenace, perseverenți și sunt înzestrați cu o voință de fier. Ba, mai mult, constelația Scorpionului le conferă putere de convingere.

În zodiacul chinezesc, anul nașterii lui Traian Băsescu, 1951, are corespondent Iepurele. Nativii acestei zodii sunt foarte sociabili, prietenoși și diplomați în societate, fiind caracterizați de o eleganță care îi farmecă pe cei din jur. De altfel, ei se înțeleg foarte bine cu cei din jur și sunt optimiști în privința viitorului.

Deoarece în zodiacul chinezesc anul 2012 este guvernat de Dragonul de apă, nativii din Iepure vor scăpa de frică, fiind protejați de acest puternic stăpân al anului, potrivit site-ului www. horoscopurania.ro. Deși nativul născut sub această constelație va avea nevoie de multă răbdare în tot ceea ce întreprinde, firea sa flexibilă îl va ajuta să facă față ritmului agitat al vieții și problemelor care își găsesc mai greu rezolvarea. Ba, mai mult, astrologii susțin că, dacă în anul Dragonului nativii din Iepure vor fi creativi la locul de muncă, există șanse foarte mari să fie răsplătiți pe măsură.

Felicitări de la politicieni

O serie de politicieni, atât de la putere, cât și din opoziție, l-au felicitat în avans pe șeful statului.

Liberalul Eugen Nicolăescu i-a transmis, sâmbătă, lui Traian Băsescu sănătate: "Un singur lucru, ca oricărui om din lume, asta îi dorim: sănătate. E mai bună ca toate. În rest, fiecare se descurcă". Multă sănătate i-au transmis șefului statului și vicepreședinții PDL Cezar Preda și Sulfina Barbu, precum și președintele Partidului Forța Civică, Mihai Răzvan Ungureanu, și ministrul de Interne, Mircea Dușa.

Însă nu toate mesajele de felicitare au fost prietenoase. Întrebat de ziariști ce-i transmite președintelui de ziua sa, liberalul Ludovic Orban a răspuns tranșant că nu are ce să-i transmită, deoarece nu-i este un apropiat. "Nu lansez mesaje decât către oameni care îmi sunt apropiaţi, pe care îi apreciez, oameni care reprezintă ceva pentru mine. Chiar nu am ce să-i transmit, să-i transmită mesaje Elena Udrea, să-i transmită mesaje Flutur, Pinalti, Roberta Anastase, Monica Ridzi şi toţi cei pe care i-a promovat în viaţa publică", a precizat, sâmbătă, Orban.

În schimb, colegul de alianță al lui Orban, deputatul PSD Mădălin Voicu, l-a felicitat pe Traian Băsescu, dar în același timp i-a mai transmis că este necesar să-și controleze mai bine atitudinea.

"Eu nu am o relaţie cu Traian Băsescu pe care să o pot considera una amicală sau colegială, dar, în general, aşa am fost educat să spun La mulţi ani! tuturora şi sper ca, pe viitor, Traian Băsescu să-şi controleze mult mai bine atitudinea şi acţiunea politică şi să devină parte într-o construcţie care urmează să se desăvârşească după 9 decembrie", a precizat Voicu.

Premierul Victor Ponta, în schimb, nu l-a felicitat pe șeful statului, ci s-a limitat să spună că Guvernul va transmite o felicitare, acest gest făcând parte din protocolul între instituții. 

"Nu i-am luat un cadou, dar cred că este normal şi civilizat, între instituţii, în mod sigur Serviciul de protocol al Guvernului va transmite mâine (n.r. - duminică) scrisoarea de felicitare!", a precizat, sâmbătă, Victor Ponta.

Băsescu petrece la Sinaia

Cel mai probabil, Traian Băsescu își va sărbători ziua de naștere la Sinaia, unde se află cu familia încă de sâmbătă. Potrivit site-ului RTV, Băsescu va sărbători într-un cadru restrâns, printre invitați numărându-se și câţiva dintre liderii PDL, printre care preşedintele interimar al PDL Bucureşti Adriean Videanu şi fostul ministru al Transporturilor, Anca Boagiu.


Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite