Traian Băsescu, despre Bacalaureat: „Datul de bani la profesori nu mi-l imaginam”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi seară, la postul de televiziune Digi 24, că nu se aştepta la cazul fraudării examenului de Bacalaureat prin acceptarea de către profesori a unor sume de bani.

Astăzi (n. r. joi), a mai apărut o mamă care îi cerea dirigintei banii înapoi, că nu a trecut copilul clasa. Se pare că sunt astfel de cazuri. E greu de apreciat cât este de răspândit fenomenul. Ce ştiam toţi despre şcoală: meditaţii. Ştiam şi faptul, pentru că nu e inventat acum, faptul că se strânge un fond al clasei din care se cumpără Pepsi, cafea pentru comisie. Ştiam şi asta. Asta cu banii daţi la profesoară şi nu pentru Pepsi şi cafea nu o mai ştiam şi nu o credeam, sincer să fiu”, a afirmat şeful statului.

În acelaşti timp, Băsescu consideră că vina este a directorilor politizaţi ai şcolilor, mai ales că din 2008 şi până acum nu s-au mai organizat concursuri pentru ocuparea acestor funcţii, însă a adus în discuţie şi salarizarea „relativ redusă a profesorilor”.

Poate să bei cafeaua din fundul clasei în timp ce stai de dimineaţa până noaptea târziu şi corectezi este un lucru, dar să primeşti suta de lei sau de euro în mână ca să îl laşi să copieze la Bac, asta nu îmi imaginasem. Datul de bani la profesori nu am crezut-o”, a mai spus Traian Băsescu la Digi 24.

Incidentul a avut loc la Liceul „Dimitrie Bolintineanu” din Capitală, directoarea Costica Vărzaru, cercetată pentru trafic de influenţă privind fraudarea bacalaureatului, fiind arestată preventiv pentru 29 de zile în urma deciziei de marţi seara a Tribunalului Bucureşti.
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite