VIDEO Băsescu: Ponta şi Iohannis sunt mincinoşi şi corupţi. Nu îi susţin pe ei, o susţin pe Udrea!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a subliniat faptul că nu are nicio înţelegere cu Victor Ponta sau cu Klaus Iohannis în vederea alegerilor prezidenţiale şi că o susţine pe Elena Udrea, candidatul PMP, să câştige Preşedinţia.

  Principalele declaraţii ale preşedintelui Traian Băsescu!

Este o foarte scurtă declaraţie de presă, care mă vizează. Pleacănd de la o realitate. Am văzut în ultimele două luni o campanie furibundă a celor două blocuri, pe de-o parte Ponta cu propagandiştii şi parlamentarii, pe de altă parte, ACL. Şi una şi cealaltă încercând să mă aloce celeilalte tabere. PSD spune că sunt în înţelegere cu Iohannis, ACL, cu toţi propagandiştii lor, oameni care au pretenţia că sunt de dreapta s-au înrolat în acea zonă, deşi încercau să fie cât mai drăguţi cu Ponta, acum găsesc cu cale să propage mesajul că preşedintele e în înţelegere cu Ponta.

O să-i dezamăgesc şi pe unii şi pe alţii. Nu susţin şi nu-l voi susţine pe Ponta. Nu-l susţin şi nu-l voi susţine pe Iohannis. Amândoi sunt mincinoşi şi corupţi. Rămân consecvent în a susţine candidatul PMP, Elena Udrea, un om corect, care nu minte, care a făcut ceva când a fost ministru.

Domnul Ponta, până de curând era master la Catania, acum nu mai este, după ce şi-a dat seama că a scris o minciună. Domnul Ponta este doctor. Minciună. A plagiat. Ponta este corupt. Vă dau doar cateva elemente, a încercat să scoată prin lege matrapazlâcul cu Kaz Munai, România trebuia să primească 580 mil dolari, a încercat să scoată o lege, am intervenit la CCR, s-a dovedit că un avea dreptul şi a scos o HG prin care în loc să ceara datoria de 580 mil a fost de acord să primească doar 200 mil, pe care până acum statul nu i-a primit. S-a creat un protocol pentru un fond de investiţii de un miliard de dolari, nu s-a creat nici măcar biroul pentru preşedintele acestui fond, deci domnul Ponta e corput.

Aduc aminte de încercarea de a transfera de la Academie 2000 de hectare la baronul de Brăila, azi aflat în dificultate, destinaţi până la urma domnul Voiculescu. Parlamentul a respins până la urma ordonanţa.

V-aş aduce aminte de povestea cu CFR Marfă, când a încercat să bage pe seama CSAT atribuirea către Gruia Stoica a contractului de privatizare. Nu mai vorbimd de declaraţia de avere, unde Ponta, împreună cu soţia, reuşesc să-l ajungă la numărul de case pe sfântul iohannis.

Iohannis a reuşit să-şi cumpere şase case din meditaţii. În vara anului 2012 era mână-n mână cu Ponta şi Antonescu la suspenadrea preşedintelui. Este un oportunist, un om care minte. Din aceste motive, niciunul nu va avea susţinerea mea tacită şi în nicun fel. Nu merită încrederea românilor niciunul dintre ei doi. Jocul acesta, „preşedintele este cu Ponta, cu Iohannis“, este mizerabil. Calităţile lor ca politicieni nu-i fac pe niciunul dintre ei oameni cu care să am un aranjament. Nu mai vorbim din punct de vedere al moralităţii. Cum îţi permiţi să rişti situaţia dreptei?

România are un deficit de 2,2% din PIB. Domnul Ponta face pomeni electorale din bani împrumutaţi. Cele 2,4 mld. pe care le-a alocat primăriilor sunt bani pe care România îi împrumută. Toată populaţia îi plăteşte campania lui Victor Ponta. Cum aş putea să am aranjamente cu asemenea specimene?  Mă uit cât de mare este degradarea şi în partea dreptei. Românii vor decide, dar să ştie ce aleg. Mă aşteptam ca aceşti domni să discute lucruri serioase.

Cum să se vadă bietul domn Iohannis când nu are curaj să spună „dă-te mai încolo lui Victor Ponta“? Adjunctul anunţă cum va trăi Ponta dacă Iohannis va ieşi preşedinte. M-aş referi la poziţia României la consolidarea Justiţiei, m-aş referi la un lucru pe care prin atitudine candidaţii îl pun sub semnul întrebării: consolidăm parteneriatul cu SUA sau nu? Sau ne orientăm spre Berlin, după părerea unora.

România este într-o criză de credibilitate după lovitura de stat din 2012. Cu tot pactul meu de coabitare nu am reuşit. Oamenii aceştia nu răspund la principalele probleme. Nu i-am auzit ce ar trebui să facă Guvernul dacă vor câştiga alegerile. Din 19 mld. alocate s-au cheltuit şapte. Aş vrea să-i aud dezbătând această problemă. Îşi trimit toate panaramele parlamentare la TV să discute de Băsescu.

Ponta trebuie să fugă de proasta guvernare, dar de ce nu vorbeşte Iohannis? Pentru că îi leagă Grivco. Aş vrea să-i aud de bugetul Apărării sau despre cum vor implementa obiectivele României de la Newport. Cum văd poziţia României legată de Statul Islamic. Sunt lucruri pe care ei nu le discută, rămân nedezbătute pentru că rămâne o grijă: care dintre ei are un aranjament cu Băsescu. Susţin candidatul PMP, Elena Udrea.

Preşedintele poate fi terfelit de dimineaţă până seară, apoi facem ochii mari că ce face preşedintele cu steagurile în spate.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite