Traian Băsescu: Pot confirma că Ponta şi Antonescu s-au înţeles pe Codul Penal luni. Ar trebui să demisioneze imediat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu Foto presidency.ro
Traian Băsescu Foto presidency.ro

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, în emisiunea Evenimentul zilei difuzată, vineri, la B1TV, că liderii USL, Victor Ponta şi Crin Antonescu, au ştiut de modificările la Codul Penal, „aranjamentul” fiind făcut luni, înainte de plecarea premierului la Johannesburg.

„Omul acesta (Victor Ponta - n.r.) minte, oricum a minţit şi ieri, şi pe români. Şi Crin Antonescu la fel. Şi ieri a minţit, când s-au făcut că dau înapoi. Amândoi au ştiut foarte bine. Aranjamentul (...) s-a făcut luni, înainte de plecarea lui Ponta. Ieri nu ştiam încă asta, dar astăzi vă pot confirma că s-au înţeles ca, în timpul în care Ponta era la Johannesburg, aceste legi să treacă", a declarat Traian Băsescu.

Şeful statului a mai spus că Victor Ponta, Crin Antonescu şi Dan Voiculescu sunt "marii aranjori ai jocului".

"Nu vă uitaţi că au dat sarcină unui şmenar politic, cum e Zgonea sau Iordache, a spus preşedintele.

Traian Băsescu a avertizat că, în acest moment, există pericolul ca România să fie dată exemplu şi a arătat că o măsură internă radicală ar fi dizolvarea Parlamentului.

"Eu nu pot face asta. Avem în schimb alta (măsură radicală - n.r.): Antonescu, Ponta, Zgonea sa demisioneze imediat. Avem soluţii politice de a ni se da o nouă şansă să rămânem un stat european civilizat", a afirmat Traian Băsescu.

Băsescu a mai spus că avea obligaţia să spună care este soluţia pentru România acum, şi anume demisia celor implicaţi în acest scandal, adăugând că se pot menţine alianţa şi guvernarea, dar se pot schimba oamenii.

"Au şi alţi oameni decât nişte imaturi incapabili de a înţelege cum funcţionează statul de drept", a spus Băsescu.

Alte articole pe aceeaşi temă:

INTERVIU Traian Băsescu, despre modificarea Codului Penal: E o tentativă de hoţie ordinară

Voiculescu: Băsescu anunţă că s-a înţeles cu Antonescu să mă bage la închisoare

Codul Penal aruncă USL în haos

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite