Traian Băsescu îi cere lui Cîţu să remanieze încă un ministru: „Să pună repede mâna pe Constituţie. Aşa ceva este intolerabil”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Facebook/ Traian Băsescu
FOTO: Facebook/ Traian Băsescu

Fostul preşedinte Traian Băsescu este de părere că atacul lansat de ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, la adresa premierului Cîţu este intolerabil, motiv pentru care trebuie demis. Cătălin Drulă, vicepreşedinte USR-PLUS, l-a criticat dur pe Florin Cîţu după demiterea lui Vlad Voiculescu, spunând că premierul este „un zombie politic”.

Traian Băsescu este de părere că actualul ministru al Transporturilor nu a citit Constituţia înainte să îşi dea cu părerea referitor la decizia premierului de revocare a lui Vald Voiculescu. Fostul şef al statului susţine că atunci când atât premierul, cât şi preşedintele ţării sunt de acord cu remanierea unui ministru „este greu să vii cu astfel de discursuri” care, spune acesta, sunt umilitoare pentru Florin Cîţu. 

„Domnul ministru al Transporturilor are o singură problemă: nu a citit Constituţia. Orice se discută instituţional în orice situaţie, iar această situaţie are rezolvare în Constituţie. Florin Cîţu a acţionat instituţional. Preşedintele a dat curs propunerii de remaniere, considerând că e îndreptăţită. Când ai premierul şi preşedinte care amândoi sunt de acord cu remanierea unui ministru, este greu să vii pe urmă cu discursuri de genul acestui domn de la Transporturi care pur şi simplu îl umileşte pe premier. Aşa ceva este intolerabil”, a explicat Băsescu, la B1 TV.

Traian Băsescu îl sfătuieşte pe Florin Cîţu „să pună repede mâna pe Constituţie” şi să aplice pentru ministrul Transporturilor aceeaşi metodă ca în cazul lui Vlad Voiculescu, revocarea.

„Cîţu ar face bine să pună repede mâna pe Constituţie şi să aplice art. 85, alin. (2). Puterea decizională supremă în Guvern este a premierului. Ce a făcut domnul Drulă este un atac mizerabil la adresa premierului. A jurat să respecte Constituţia, dar nu respectă art. 85 alin. (2). Deci cred că Drulă trebuie să-l urmeze pe Voiculescu”, a afirmat Băsescu. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite