Traian Băsescu: „Cel mai probabil voi candida la alegerile parlamentare”

Traian Băsescu: „Cel mai probabil voi candida la alegerile parlamentare”

Traian Basescu

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat că cel mai probabil va candida la alegerile parlamentare din acest an, însă înainte de a-şi anunţa public candidatura aşteaptă rezultatele unei cercetări sociologice.”Foarte probabil voi candida, ceea ce nu înseamă că înainte de a anunţa public candidatura nu se va termina studiul sociologic pe care îl avem în lucru, să vedem dacă sunt util sau nu partidului. Partidul spune că aş fi util, dar eu vreaă să mă conving şi ştiinţific. Pe de altă parte, experienţa pe care am acumulat-o experienţa poate fi utilă României”, a declarat Traian Băsescu, potrivit B1 TV.

Întrebat dacă l-au afectat disputele politice din ultima perioadă, Băsescu a răspuns: ”Categoric da, dar eu am fost în dispute publice extrem de dure de 12 ani. Nu sunt un politician nou. Singurul meu contraargument poate fi că am o experienţă uriaşă, pot să o folosesc în continuare. Am păcate, dar nu atâtea desăpre care se vorbeşte. Păcate politice am, dar niciunul nu rămâne neexplicat, adică am fost într-o situaţie sau în alta”.

Referitor la faptul că oamenii îşi doresc să vadă politicieni noi, fostul preşedinte a spus: ”Vă dau un exemplu, chiar din experienţa alegerilor locale. Am ţinut cont de această poveste cu oameni noi, am scos oameni noi în 90% din localităţile unde am avut candidaţi. Oamenii noi, deşi unele aveau organizaţii destul de puternice au luat 1 şi 2 procente. Românii se îndreaptă către oameni măcar relativ cunoscuţi, asta e explicaţia mea, nu am alta. Ideea este să candidez. Vom vedea însă în două zile ce ne arată şi o cercetare sociologică”.

„Tehnocraţii nu-i vor ajuta cu nimic la parlamentare nici pe cei de la USR, nici pe liberali”

Traian Băsescu a mai declarat în cadrul emisiunii ”Dosar de politician”, despre faptul că se anunţă o migraţie a unor oameni de-ai lui Dacian Cioloş către USR şi către PNL. Fostul preşedinte este de părere că acest lucru nu îi va ajuta nici pe cei din partidul lui Nicuşor Dan şi nici pe liberali.

”Nu-i va ajuta cu nimic, nici pe Nicuşor Dan, nici pe PNL. Discutăm despre alegeri pe liste. Este vorba de lideri. Alegerile pe liste sunt preponderent garantate de existenţa unor lideri. Nu poţi cu anonimi să îmbunătăţeşti scorul partidului”, a declarat Băsescu.

”La ministerul Sănătăţii sunt eşecuri de sus până jos în guvernul tehnocrat. Nu este vaccin antirujeolic. Amintiţi-vă de problema E.coli de la Argeş. Ei nu pot rezolva, nu probleme de sistem, ci probleme administrative pe care un guvern politic le rezolva pentru că politicii ştiu instituţiile, ştiu pe ce butoane să apese. Uitaţi-vă la ce au lansat în spaţiul public. Eu nu cred că o să-i lase nimeni. Să scoţi la vânzare acţiunile Portului Constanţa şi ale Aeroportului Otopeni, obiective super-strategice ale ţării... Poţi să vinzi TAROM-ul mâine, dar aeroportul Otopeni, ăsta rămâne în proprietatea statuului. Portul Constanţa este cel mai important port din bazinul meditarenean”, a spus Traian Băsescu.

„Nu cred că se va merge până la arestarea mea”

Traian Băsescu a vorbit duminică la ”Dosar de politician” despre faptul că mai mulţi colaboratori se gândesc cu îngrijorare la un scenariu potrivit căruia Băsescu ar putea fi arestat în săptămânile viitoare pentru că s-a implicat prea dur în conflictul cu cei din serviciile de informaţii şi cu Laura Codruţa Kovesi.

Fostul preşedinte a declarat că nu crede că se va merge până la arestarea sa.  „Trebuie să fie măcar un denunţ, ceva credibil. Nu cred că se poate merge până acolo.  Eu 12 am stat pe o închisoare de oţel. Asta a fost viaţa mea, pe navă. Deci ideea asta de a sta undeva nu mă cutremură”.

Fostul preşedinte a admis că o arestare a sa ar însemna distrugerea carierei sale, dar a precizat că speră să nu se meargă atât de departe.

”Pe mine nu mă sperie nimic în viaţa asta. După ce am avut meseria pe care am avut-o eu, nu mă mai sperie nimic. Le privesc pe toate cu calm”, a mai spus Băsescu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: