Traian Băsescu: Dacă ANAF vrea să fie corectă, trebuie să publice şi lista datoriilor statului faţă de firme şi persoane fizice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul preşedinte Traian Băsescu. FOTO Arhivă Adevărul
Fostul preşedinte Traian Băsescu. FOTO Arhivă Adevărul

Fostul preşedinte Traian Băsescu susţine că, pentru a fi corectă până la capăt, pe lângă lista datornicilor la stat, ANAF ar trebui să publice şi lista datoriilor statului faţă de firme şi persoane fizice.

„ANAF a publicat lista firmelor care au datorii la stat. Este corect. Urmează să fie publicată lista persoanelor fizice care au datorii la stat. Este corect“, a scris Băsescu, duminică, pe pagina sa de Facebook, acesta susţinând că ANAF-ul poate dovedi că e corect doar dacă existăă şi o listă publică a datoriilor pe care statul le are către persoane fizice sau firme. 

„Dacă ANAF vrea să fie corect până la capăt, trebuie să publice şi lista datoriilor statului faţă de firme şi persoane fizice (ex: datorii la rambursări TVA, neachitarea subvenţiilor pentru agricultori, procese pierdute de stat cu firme româneşti, procese pierdute de stat cu privire la drepturi salariale sau despăgubiri pentru condamnări la CEDO, rambursări stabilite de instanţe cu privire la încasarea abuzivă a taxei de mediu achitată de posesorii de autoturisme etc, etc). Aşa ar fi corect“, adaugă fostul lider de la Palatul Cotroceni. 

În 3 mai, ANAF a publicat două liste care cuprindeau contribuabilii mijlocii şi mari cu datorii neplătite la stat. Pe liste erau trecute 186 de companii mari cu datorii de 2,6 miliarde lei şi alte 2.486 de firme mijlocii, care trebuie să plătească Fiscului 3,8 miliarde lei, potrivit agenţiei News.ro.

În 11 mai, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat o nouă listă cu datornici la bugetul de stat şi la celelalte bugete publice, care cuprinde 144.829 de contribuabili mici şi instituţii publice cu restanţe mai mari de 10.000 lei la 31 martie 2016, valoarea datoriilor neplătite fiind de 77,1 miliarde lei (17,2 miliarde euro), din care 81% sunt considerate nerecuperabile de către Fisc, susţine aceeaşi sursă.

Citiţi şi:

Robert Turcescu, la Adevărul Live: Marea dramă ar fi fost să fiu girat de Dragnea sau de cuplul Gorghiu-Blaga. Mă bucur că-l am lângă mine pe Traian Băsescu

Robert Turcescu, candidatul PMP la Primăria Capitalei, a vorbit, la Adevărul Live, despre proiectul său electoral pentru Bucureşti, despre sprijinul pe care i-l acordă Traian Băsescu, dar şi despre cum a reuşit să strângă avere din jurnalism.

Ponta, despre Cioloş: Iohannis nu i-a dat  voie să ne invite pe Băsescu, Gabi Oprea şi pe mine la Deveselu. Aştept să-ţi prezinţi scuze!

Fostul premier Victor Ponta s-a arătat foarte deranjat de faptul că actualul premier Dacian Cioloş nu l-a invitat pe el, pe fostul preşedinte Traian Băsescu şi pe fostul ministru de Interne Gabriel Oprea la ceremonia de inaugurare a scutului antirachetă de la Deveselu, arătând că aşteaptă scuze de la Cioloş.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite