UPDATE Ponta, despre mutarea lui Băsescu la Scroviştea: Nu a trecut aşa ceva prin Guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul nu a discutat despre mutarea fostului preşedinte Traian Băsescu la Scroviştea, a declarat premierul Victor Ponta, spunând că detalii trebuie solicitate la Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), regie care este însă subordonată direct Secretariatului General al Guvernului (SGG).Fostul preşedinte a publicat, luni, un text pe Facebook în care arată că s-a mutat „provizoriu“ la Scroviştea, într-un spaţiu al RA-APPS.

UPDATE "Nu cunosc, întrebaţi-i pe cei de la RA-APPS. Nu a trecut aşa ceva prin Guvern. Măi, oameni buni, haideţi să vorbim limba română: nu a trecut aşa ceva prin Guvern, nu mă ocup de pagina de Facebook a lui Băsescu, întrebaţi la RA-APPS", a răspuns Ponta jurnaliştilor care i-au slicitat să comenteze mutarea lui Traian Băsescu la Scroviştea, fapt anunţat de acesta pe Facebook.

În lipsa unei hotărâri de Guvern în acest sens, conform procedurii legale, mutarea lui Traian Băsescu într-un spaţiu al RA-APPS de la Scroviştea ar fi posibilă doar în urma unei înţelegeri între cele două părţi.

RA-APPS funcţionează în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului.

„Pentru cei care mor de grija altora...M-am mutat provizoriu la Scroviştea, la cererea mea, într-un spaţiu deţinut de RA-APPS care cuprinde un dormitor, o sufragerie, o baie, un birou şi o bucătărie. Total, maxim 120 mp conform solicitării mele, pentru a nu-mi încărca inutil factura la întreţinere“, scrie Traian Băsescu. „Cînd RA-APPS va termina reparaţiile în Gogol 2, pentru care am semnat contract, voi reveni în Bucureşti. Nu beneficiez nici de păduri, nici de domenii de vînătoare“, adaugă fostul preşedinte.

Guvernul a aprobat pe 4 februarie hotărârea prin care vila RA-APPS din cartierul Primăverii, în care a locuit Mioara Roman, fosta soţie a lui Petre Roman, îi e atribuită drept reşedinţă fostului preşedinte Traian Băsescu.

Vila cu şapte camere şi două camere de serviciu are o suprafaţă utilă de 366 metri pătraţi, dintre care parter de 126 metri pătraţi şi etaj de 135 metri pătraţi, şi dispune de un teren în suprafaţă de 1.334 metri pătraţi, chiria lunară percepută până în prezent fostului chiriaş, Mioara Roman, ridicându-se la 6.205 euro.

Citeşte şi:

Traian Băsescu: Cu jurământul depus de Teodorovici, asta e. Punct şi de la...vara lui 2012, înainte!

Fostul preşedinte Traian Băsescu s-a arătat din nou nemulţumit faţă de decizia actualului şef al statului, Klaus Iohannis, de a-l valida pe Eugen Teodorovici la Finanţe, după ce acesta a votat în Senat împotriva ridicării imunităţii lui Dan Şova. El a postat, luni, pe Facebook, un mesaj în care face din nou referire la instalarea lui Eugen Teodorovici în funcţia de ministru al Finanţelor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite