Traian Băsescu, la Adevărul Live: N-am niciun gând de a candida la Preşedinţia Republicii Moldova. La Primăria Capitalei, mai păstrăm misterul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte Traian Băsescu exclude orice posibilitate de a candida la Preşedinţia Republicii Moldova, arătând că a cerut să obţină cetăţenie moldovenească pentru că a promis în timpul mandatului său.

„Am văzut speculaţiile unor oameni de proastă calitate, punând aceast solicitare pe seama faptul că m-aş ascunde de procurorii români în Moldva. Din Moldova te aduce oriuce procuror în 24 de ore. În timpul meu s-au dat 500 de mii de cetăţenii româneşti pentru persoanele din Moldova, mi s-a părut firesc să cer şi eu cetăţenia moldovenească. Indiferent că statul moldovean va fi sau nu de acord, eu mi-am făcut datoria. N-am niciun gând să candidez. Ca să candidezi în Moldova, trebuie să ai 10 ani domiciliul acolo, dar mie nici prin gând nu-mi trece“, a spus Traian Băsescu, la Adevărul Live.

Întrebat dacă s-a decis în privinţa unei candidaturi la Primăria Capitalei, Băsescu a răspuns:  „Dacă am lămurit-o că nu voi candida la preşedinţia Republicii Moldova, hai să mai păstrăm un mister. Să vedem. Analizez, voi face ce trebuie“.

Referitor la candidaţii înscrişi în cursa electorală pentru Primăria Bucureşti, Băsescu a spus că sunt „interesanţi“.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a făcut recent demersurile pentru a obţine cetăţenia Republicii Moldova. Traian Băsescu anunţase încă din 2013 că doreşte să depună cerere pentru cetăţenia moldoveană, după ce-şi va încheia şi cel de-al doilea mandat de preşedinte.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite