Traian Băsescu, la Adevărul Live: „Am un pact de coabitare cu Victor Ponta, dar nu am un pact al tăcerii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Traian Băsescu a fost prezent luni, la Adevărul Live FOTO presidencz
Preşedintele Traian Băsescu a fost prezent luni, la Adevărul Live FOTO presidencz

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, la Adevărul Live, că pactul de coabitare dintre preşedinte-premier nu constă doar în aprecieri la adresa Executivului, precizând că premierul nu trebuie să confunde sprijinul cu complicitatea.


„O să fiu foarte direct: eu am un pact de coabitare cu Victor Ponta, dar nu am un pact al tăcerii. Şase luni i-am girat, am avut bune aprecieri la adresa Guvernului, i-am sprijinit, dar dacă ei confundă sprijinul cu complicitatea, nu merge. Nu e doar ce se vede: miniştri pe care îi anchetează DNA, îi trimite în judecată“, a transmis şeful statului.

Preşedintele a oferit şi un exemplu în care nu putea fi de acor du premierul Victor Ponta, cazul Rompetrol. „Spune Victor Ponta că preşedintele ne obstrucţionează, dar sigur că am trimis legea înapoi. Cum compensează cele 400 de milioane? Nu am ajuns să susţinem companii petroliere într-un mod mai mult sau mai puţin mascat. Legea eu am trimis-o înapoi. Aşa cum e scris memorandumul, nu creează obligaţii. Eu i-am cerut preşedintelui kazah plata datoriilor. Era cea mai bună soluţie, un proces nu ştiu la ce mă duce, dar imaginasem soluţii pentru agricultură“, a acompletat preşedintele.

Băsescu, la Adevărul Live: „Trebuie să-l întreb ce mă întreba el: Ponta, câţi bani ai luat de la Roşia Montană?“


Traian Băsescu consideră că premierul Victor Ponta nu face altceva decât să urmeze exemplul fostului premier Adrian Năstase.  „Este fix stilul lui Adrian Năstase. Asta e o probă. Aceleaşi tertipuri ale lui Năstase le foloseşte şi Victor Ponta, cu influenţa baronetului local care cere ofrande pentru susţinere“, a fost comentariul ferm al lui Băsescu.

 


Pe aceeaşi temă:

Băsescu, la Adevărul Live: „Trebuie să-l întreb ce mă întreba el: Ponta, câţi bani ai luat de la Roşia Montană?“

Băsescu: „Unificarea dreptei va fi a doua zi după europarlamentare“

Traian Băsescu, la Adevărul Live: „Am un fin rom“

Traian Băsescu, la Adevărul Live: “Ponta a renunţat la 400 de milioane de dolari de la Rompetrol şi acum nu are bani pentru metroul din Drumul Taberei”

Traian Băsescu: „Biserica este un partener al statului“

Traian Băsescu, la Adevărul Live: „După ce ai drenat resursele din CFR Marfă, nu poţi să vii să o cumperi. Guvernul l-a favorizat pe Gruia Stoica”

Traian Băsescu a aflat de nepoată la două ore după naştere

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite