Traian Băsescu îl acuză pe Vasile Blaga de trădare: A încercat să mă vândă lui Geoană în 2009. În 2007, mă vindea lui Tăriceanu

Traian Băsescu îl acuză pe Vasile Blaga de trădare: A încercat să mă vândă lui Geoană în 2009. În 2007, mă vindea lui Tăriceanu

Vasile Blaga şi Traian Băsescu FOTO Arhiva Adevărul

Fostul preşedinte Traian Băsescu îl acuză pe fostul lider PDL Vasile Blaga că l-a trădat atât la Referendumul de demitere din 2007 şi din 2012, cât şi la alegerile prezidenţiale din 2009.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un fan de pe Facebook l-a provocat pe Traian Băsescu să vorbească  despre motivele pentru care  a ajuns să fie cu Vasile Blaga din parteneri în cei mai aprigi duşmani. „Evenimentele din var alui 2012 nu se puteau întâmpla fără complicitatea neoficială a buldogului“, i-a spus un internaut lui Traian Băsescu.

În replică, fostul preşedinte a vorbit despre suspiciunile sale privind trădarea lui Vasile Blaga în momente importante din viaţa sa politică. „Da, probabil dumneavoastră ştiţi şi despre discuţia de la Craiova din 2007 cînd Blaga şi alţi lideri PD mă vindeau lui Tăriceanu înainte de referendumul de suspendare, dar şi despre discuţiile lui Blaga cu Hurezeanu şi alţii din Herăstrău, cînd între turul unu şi doi al prezidenţialelor din 2009 încercau să mă vîndă lui Geoană şi PSD-ului. Uitase un lucru, că Băsescu însuşi nu era de vînzare. În acest sens întrebaţi-o cîte ceva şi pe doamna Săftoiu, mare lipitoare la banii oferiţi nelimitat de Blaga“, a răspuns Traian Băsescu.

Fostul preşedinte a răspusn şi la o altă întrebare legată de protestul poliţiştilor în perioada în care Vasile Blaga era ministru de Interne. „Nu, nu a fost străin, a fost cel care a dat aprobare ca mizeria "spontană" să se producă“, a spus Băsescu.

Fostul preşedinte Traian Băsescu l-a atacat dur într-un mesaj pe Facebook pe Vasile Blaga şi a spus că este gata să intre în cursa pentru Primăria Generală dacă va candida şi copreşedintele PNL.

 „Din presă înţeleg că Vasile Blaga mă invită în ring pentru alegerile la Primăria Generală a Capitalei. Dragă Vasile, dacă este adevărat, te rog ai grijă ce-ţi doreşti. Ştii bine că în cariera ta politică n-ai fost în stare să cîştigi nici măcar o primărie de comună, iar la Bucureşti, Oprescu te-a bătut în 2008 de parcă erai din Vaslui şi nu de la vămile din Bihor. Pînă şi la alegerile din partid soluţia să cîştigi a fost ca oamenii tăi să fugă cu urnele ca să te alegi. Să-ţi mai spun cu ce manopere te-ai ales senator în 2012 prin Timiş, că la tine la Bihor te antipatiza toată lumea?

Dragă Vasile, dacă vrei să fii sigur că eu intru în competiţie (sau în ring cum îţi place ţie să spui), anunţă tu că vei candida la alegerile pentru Primăria Generală a Capitalei în locul lui Marian Munteanu. Te asigur că atunci voi intra şi eu în competiţie, doar pentru a-ţi administra o bătaie electorală soră cu moartea, MUUUUUUULT mai rău decît te-a bătut Oprescu în 2008. Şi asta doar pentru că ai vîndut PDL-ul unei adunături fără viziune doar pentru a-ţi salva scaunul de şefuleţ de partid. Dragă Vasile, îţi mai spun un secret: este mai onorabil să fii caporal sub Băsescu, decît soldat prost sub Gorghiu”, a scris fostul preşedinte pe contul său de Facebook.

„Îl aşteptăm în ring“
 
Mesajul lui Băsescu vine ca replică la o declaraţie făcută vineri de copreşedintele PNL Vasile Blaga, care a spus că îl aşteaptă pe fostul şef al statului în cursa pentru Bucureşti. 
 
"Îl aşteptăm în ring. Orice cetăţean al României are dreptul să candideze, noi ne ducem în campania electorală cu sau fără perdea", a declarat Blaga în legătură cu o eventuală candidatură a lui Băsescu la Primăria Generală a Capitalei, potrivit Agerpres. 
 
Traian Băsescu a prezentat în urmă cu două zile, pe Facebook, candidaţii Partidului Mişcarea Populară la primăriile de sector. Formaţiunea politică nu a anunţat până acum un candidat la Primăria Generală, fapt care a dat naştere la numeroase speculaţii privind intrarea lui Băsescu în cursă. Termenul limită de înscriere a candidaţilor în la alegerile locale din acest an este 26 aprilie.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările