Toţi miniştrii desemnaţi au primit aviz favorabil din partea comisiilor parlamentare. Aleşii USL au absentat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoanele nominalizate pentru funcțiile de miniștri în Cabinetul Ungureanu au fost audiate astăzi, începând cu ora 14.00. Toate propunerile de miniștri au fost primit aviz favorabil în comisiile parlamentare. Mâine, plenul Parlamentului va decide asupra votului de învestitură.

Ca o consecință a protestului accentuat al parlamentarilor opoziției, în ședințele comisiilor parlamentare au participat doar aleșii puterii. Astfel, toţi cei propuşi pentru a ocupa funcţii de miniştri în Cabinetul Ungureanu au primit aviz favorabil de la toţi parlamentarii prezenţi la şedinţele comisiilor. În unele comisii, nu s-a întrunit, însă, cvorumul.

Candidatul pentru funcţia de ministru al Comunicaţiilor, Răzvan Mustea, a fost audiat astăzi de comisiile de specialitate, într-o şedinţă care a durat aproximativ un sfert de oră, comisiile recomandând numirea acestuia, deşi nu era cvorum, relatează Mediafax.

Cătălin Predoiu, candidatul pentru funcţia de ministru al Justiţiei, a primit aviz favorabil, cu unanimitate de voturi, din partea Comisiilor juridică, pentru cercetarea abuzurilor şi pentru drepturile omului din Camera Deputaţilor şi Senat, audierea desfăşurându-se fără cvorum de lucru.

Claudia Boghicevici, candidatul pentru funcţia de ministru al Muncii, singura femeie propusă în Cabinetul Ungureanu, a primit, de asemenea, aviz favorabil, cu unanimitate de voturi, din partea comisiilor parlamentare.

Aceasta şi-a exprimat regretul că nu participă la audieri şi colegii din opoziţie. "Mi-ar fi plăcut să fie prezenţi, pentru că sunt oameni cu expertiză şi expertiza lor trebuie folosită", a spus Claudia Boghicevici.

"Nu am să promit lucruri pe care nu le voi putea face", a mai spus Boghicevici.

"Prioritatea numărul unu a ministerului Finanţelor este asigurarea creşterii economice", a precizat Bogdan Drăgoi, ministrul desemnat al Finanţelor, care a fost avizat favorabil în unanimitate de Comisiile parlamentare de buget-finanţe.

Audierile au durat până la ora 21.50, în această seară.

Mâine, începând cu ora 11, Camerele reunite ale Parlamentului vor decide dacă vor acorda Guvernului Ungureanu votul de învestitură. Potrivit declaraţiilor opoziţiei, parlamentarii USL nu vor participa mâine la şedinţa Parlamentului.

Citeşte şi:

Programul de guvernare al Cabinetului Ungureanu: Miniştrii propuşi de premier sunt audiaţi

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite